Linas Matkasse delar upp sina maträtter i Snabb, Medel och Tuff. Det här receptet med ugnsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater är en medel matkasse.
Ugnsgrönsaker med halloumi, bulgur och kikärtskräm på soltorkade tomater – Medel
- Sätt ugnen på 225 grader
- Koka ca 4 portioner bulgur enligt anvisningen på förpackningen
- Skiva 1 zucchini och skär 1 gul paprika i klyftor. Lägg grönsakerna i en ugnssäker form tillsammans med 250g körsbärstomater. Strö över lite salt och svartpeppar och droppa över lite olja. Ställ in formen i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter.
- Skölj 230 g kikärtor i kallt vatten. Ta fram en stavmixer eller matberedare. Blanda kikärtor, 90 g soltorkade tomater (1/2 burk), 3 msk olja, 1 tsk honung, 1/2 tsk spiskummin, 1 tsk vinäger och pressa ner 1 vitlöksklyfta. Mixa allt still en slät kräm och häll upp i en skål.
- Skiva 2 pkt halloumi i ca 1 cm tjocka skivor och stek i het grillpanna eller i lite olja i en stekpanna. Det går även att steka ostskivorna tillsammans med grönsakerna i ugnen de sista 5-7 minuterna.
- Servera ugnsgrönsaker och halloumi med kikärtskräm och nykokt bulgur.
Levereras av Linas Matkasse
- Bulgur
- Gul paprika
- Halloumi
- Kikärtor
- Körsbärstomater
- Soltorkade tomater
- Vitlöksklyfta
- Zucchini
Att ha hemma:
- Honung
- Olja
- Salt
- Spiskummin
- Svartpeppar
- Vinäger