Matkomfort som en matkasse fast bättre

Matkomfort

Idén till Matkomfort föddes redan 2005, långt innan den första hemlevererade matkassen. Ambitionen var att lösa ett vardagsproblem. När kockar förbereder din mat från grunden, på förstklassiga råvaror, behöver du inga recept.

VEM VILL INTE GE SINA BARN VARDAGSMAT LAGAD FRÅN GRUNDEN UTAN TILLSATSER? – Testvinnaren med mest nöjda kunder!

 MatkassePortionerRabattkodPris - Kampanjpris 
MatKomforts logotypPremium, 4 dagar4Matkasseguiden20151265-1165*Beställ här
MatKomforts logotypBas, 4 dagar4Matkasseguiden2015820-720*Beställ här
MatKomforts logotypFamiljefavoriter, 4 dagar4Matkasseguiden20151020-920*Beställ här
MatKomforts logotypSthlmslådan, 3 dagar4Matkasseguiden20151145-1045*Beställ här

MATKOMFORTS GRUNDARE OCH VD HENRIK ISAKSSON hade svårt att få till vardagsmaten – trots att han var kock, bodde nära en matbutik i innerstan och inte hade några barn.

– Om jag som kock har det här problemet, då måste det finnas så många fler, tänkte jag. Jag var inne på att leverera hem råvaror, typ som dagens matkassar, men det skulle inte vara tillräckligt stor hjälp för mig. Jag ville åt något som var bättre än det som finns att köpa i matbutikerna, säger Henrik Isaksson, som tidigare jobbat som kock på Gondolen.

Svaret var att stoppa krogkonceptet i en låda. Allt det som förbereds i ett restaurangkök – såser, aioli, pesto, soppor, grytor – kommer levererat till dörren. I samma leverans finns de råvaror som måste tillagas på plats – till exempel potatis eller pasta som ska kokas, eller kött, fisk eller fågel som ska stekas eller bakas i ugn. – Vi är väldigt selektiva när vi väljer råvaruleverantörer, och jobbar bara med de allra bästa. Vi gör till exempel vår egen pesto, vår egen aioli – utan onödiga tillsatser. Det är en trygghet och en smakupplevelse som du inte kommer i närheten av med en vanlig matkasse.

Det är nog ingen slump att det är barnfamiljer som utgör stommen av vårt företag – för vem vill inte ge sina barn vardagsmat lagad från grunden utan tillsatser? säger Fredrik Åkesson, delägare och ansvarig kommersiella partners, på Matkomfort.

Matspillet blir nästan obefintligt eftersom beställningen till underleverantörerna går iväg först när Matkomfort vet på portionen hur många mål de ska leverera till hushållen. Lådan levereras på söndagar och innehåller maten för måndag till torsdag, eftersom det oftast är på vardagar som tiden är knapp: – Utmaningen som matkassarna har är att tillagningstiden ofta rinner iväg och så står man där i köket i en timme – och hur mycket tid har man egentligen sparat då? Vårt koncept förenar maximal tidsbesparing med förstklassiga råvaror och kocklagade tillbehör utan skumma tillsatser. Vi har efter åtta års hårt arbete etablerat oss och byggt vårt varumärke till en exklusiv målgrupp bestående av ca 2 400 hushåll i Stockholm, säger Fredrik Åkesson.

Som synes har Matkomfort flera bra varianter på sin middagslösning idag – bland annat Premium, Sthlmslådan, Familjefavoriter och den snabbaste: Bas!

Idag erbjuder Matkasseguiden.se sina besökare ett unikt erbjudande direkt här på Matkasseguiden.se. Läs allt här; Du får som ny kund alltid ett värdefullt unikt erbjudande när du  testar Matkomfort med Matkasseguiden.se’s rabattkod!

Matkomfort - Från vårt kök till ditt