Dag 2 – Zucchiniraggmunk med krämig tomatsås och ris
Detta var ju helt klart ett nytt spännande sätt att äta raggmunk på. Med zucchini och parmesan i blev det en vardagsrätt med guldkant. Visste ni att parmesan är ett av alla de livsmedel som hör till det femte smaksinnet Umami som ger en mustig god smak i maten? Vi som inte är laktosintoleranta bytte ut kokosgrädde mot lätt crème fraiche för att få en något lättare sås vilket även det blev supergott. Varför inte göra tre portioner av det istället och då äta som klassisk raggmunk endast med såsen till? Flera alternativ på rätten finns alltså.
Jag har betygsatt varje maträtt för sig från 1-5 i tre olika kategorier. Det är smak, hur väl de passar in för dagen (vardag) samt enkelhet gällande tillagning. 5 är hösta betyg och 1 är lägst.
Smak: betyg 5 (Allt passade mycket bra ihop)
Passande: betyg 5 (Raggmunk är en riktig husmanskosträtt fast här på nytt spännande vis)
Enkelhet: betyg 4 (Det var ändå några moment och allra helst om man vill ha en fräsch sallad till, så inte full pott men nästan)