Aftonbladets skribent skriver om matkassar

Aftonbladets Wendela logotyp

Malin Wollin är bloggare och skribent på flera sajter, bland annat Aftonbladet,  Aftonbladets sektion Wendela och tidningen Mama för att nämna några. Malin kallar sig fotbollsfru och krönikör.

I Aftonbladets krönika som publicerades idag, onsdag, tar upp matkasse-fenomenet i krönikan med rubriken ”Så blev ni Sveriges nya fejkrika”.

Bland annat skriver Malin ”Matkasse och städhjälp och inneboende barnflicka. När medelklassen leker överklass åker spenderarbyxorna på. Ni säger att ni vill göra det för att få mer tid med era barn men ni snackar skit.” ganska spetsigt skrivet, för att få reaktioner. Krönikan fortsätter med ”Och vad värre är: Ni provocerar röven av mig”.
Malin skriver i och för sig inte illa om vare sig RUT-avdrag eller något särskilt matkasseföretag. Vidare tar hon inte upp det faktum att maten hos de familjer som väljer att nyttja matkasse-tjänster i väldigt stor utsträckning får en långt mycket mer varierad och sund kost, behöver kasta mindre mat, har mer tid för varandra och sparar i väldigt många fall miljön, då många av de större matkasseföretagen har en tydlig fokus på ekologiska varor.
Matkasseguiden strävar efter att ge er som besökare en generell uppfattning om matkassefenomenet, företagen bakom tjänsterna och innehållet samt recepten i kassarna. Vår syn ska vara personlig men objektiv; därför tycker Matkasseguiden att Malin bör fundera en och två gånger innan hon skriver nedvärderande om matkassefenomenet.
Hon skyddar sig och är något ursäktad genom att hitta på namnet på en matkasseleverantör som inte finns i sin text men faktum kvarstår, oavsett om Malin är ironisk eller inte – Hon skriver ingenting om de uppenbara fördelar matkasseleverantörerna bidrar med i familjelivet och i samhället.
Vill du läsa mer som Malin har skrivit kan du läsa hennes blogg Fotbollsfrun på Aftonbladet, hennes krönikor på Aftonbladet eller hennes blogg hos tidningen Mama.
Vill du läsa mer om hur du förenklar och berikar din vardag genom att köpa färdiga matkassar med recept?

Klicka här för Middagsfrids erbjudande på Matkasseguiden

Klicka här för MatHems erbjudande på Matkasseguiden

Klicka här för Linas Matkasses erbjudande på Matkasseguiden

Klicka här för Matkasseguidens topplista

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder