Ammis Matkasse

Ammis Matkasse levererar inte för tillfället. Här kan du se matkassar som levererar.  Ammis Matkasse arbetar för att förenkla sina kunders vardag. De vet hur stressigt en småbarnsfamilj kan ha det, och hur svårt det kan vara att få vardagens alla måsten att gå ihop. Därför erbjuder Ammis Matkasse en matkasse man kan prenumerera på, som innehåller råvaror och recept till fem middagar för fyra-fem personer, till exempel två vuxna och två-tre barn. Företaget har sin bas i Tidaholm i Västergötland, och levererar till Skövde, Hjo, Värsås, Karlsborg och Falköping. Så långt det är möjligt använder Ammis Matkasse sig av ekologiska råvaror, och det mesta är dessutom närodlat.

Ammis Matkasse

Så är Ammis Matkasse

Ammis Matkasse fokuserar man mycket kring säsongerna och årstiderna, vilket innebär att man under vinterhalvåret får smaka på olika rotfrukter medan man under övriga säsonger kan njuta av fräscha primörer. Företaget har som sagt kontakt med flera lokala leverantörer, som till exempel Lindells gårdsslakteri, Ica i Tidaholm, Grönsakshuset i Skövde och Ramstorps Egendom i Tidaholm. Recepten som följer med i matkassen är enkla att följa, så det krävs inga mästerkockskunskaper för att kunna tillaga maträtterna i Ammis Matkasse. Rätterna är väl balanserade och näringsriktiga, vilket är viktigt för både stora och små.

Fördelar

Med Ammis Matkasse följer många fördelar. Man får en varierad kost, minimerar risken för onödiga impulsköp, får mer tid över till familjen och samlar på sig mycket nya idéer och inspiration till olika maträtter, smaksättningar, såser och liknande. Den gluten- eller laktosintoleranta kan välja att få ett gluten- eller laktosfritt alternativ på matkassen. I Ammis Matkasse hittar man enbart svenska råvaror, och ingen odlad fisk förekommer i deras kassar. En del basvaror kan vara bra att ha hemma, som till exempel salt, peppar, smör, olivolja, honung och ris. Ammis matkasse levereras hem till kunderna varje söndagkväll, man får besked om mer exakt tid via mail eller telefon. Om ingen skulle vara hemma när leveransen sker ställer chauffören matkassen utanför dörren.