Anderssons Matkasse

Denna leverantör finns inte längre. Du kan se leverantörer av mat och matkassar hos oss på Matkasseguiden.

Anderssons ICA blir matkasse

Anderssons Matkasse har valt att fokusera på områdena i södra Sverige, och då främst Lund med omnejd. Bakom matkassen ligger Anderssons ICA vars dröm är att kombinera tjänsten med leverans av färdigplanerade matkassar och samtidigt stötta och utveckla de lokala producenterna. På hemsidan kan man se exakt vilka lokala producenters råvaror som finns med i matkassarna. Förutom lokalproducerat innehåller alla Anderssons Matkassar ekologiska råvaror. Varje veckomeny tas noga fram av gastronomen Emma Berglund för att ge kunderna en så smakrik och näringsrik vecka som möjligt. Alla veckomenyer innehåller en varierad och balanserad kost med en kötträtt, en fisk eller skaldjursrätt, en charkrätt samt fågelrätter.

Alternativ från Anderssons Matkasse

Anderssons Matkasse finns i två varianter. 5-dagarskassen, som Anderssons har valt att kalla Original Matkassen, består av råvaror och recept som räcker till fem middagar för cirka fyra personer. Är man två i hushållet är den här kassen därför perfekt till både middag och lunchlåda under hela veckan. Eftersom laktosintolerans är ett växande problem, inte minst i Sverige, har Anderssons valt att ta fram en Låglaktos Matkasse. Precis som Original Matkassen räcker den här kassen till fem middagar för fyra personer, alternativ fem middagar och fem luncher för familjen på två personer. Enda skillnaden är att alla laktosvaror är utbytta mot låglaktos- eller helt laktosfria varor.

Speciellt för Anderssons Matkasse

Anderssons Matkasse levereras hem till kundens dörr varannan söndag. För att värna om miljön och inte riskera att mat slängs i onödan finns det vissa basvaror som Anderssons vill att kunderna själva köper hem. Dessa basvaror kan till exempel vara kryddor, vinäger, buljong, mjöl och andra varor som kommer i större kvantiteter än nödvändigt för veckomenyerna. Några dagar innan matkassen levereras får kunderna därför besked via mejl vilka basvaror som kan vara bra att ha hemma inför kommande veckas meny. Via hemsidan går det snabbt och enkelt att bli kund hos Anderssons Matkasse. Du kan när som helst pausa eller avsluta din prenumeration om du till exempel ska resa bort eller flytta från Anderssons leveransområden.