Årstiderna

Årstiderna – arstiderna.com är ett ekologiskt lantbruksföretag vars idé är att fylla en trälåda med säsongens bästa ekologiska råvaror med några lättlagade recept som passar innehållet och sen leverera hem till din dörr. Årstiderna har 100% ekologiska varor och strävar efter att kunden ska få sina råvaror direkt med leverans i bland annat Uppsala, Norrtälje, Stockholm (Storstockholm), Borås, Södertälje, Eskilstuna, Västerås, Enköping, Göteborg, Ängelholm, Båstad, Lund, Malmö, Helsingborg, Landskrona och Örebro.  Årstiderna vill att råvaran ska förarbetas så lite som möjligt och att det inte ska ske fler transporter än nödvändigt.

Rabattkod Årstiderna

Via Matkasseguiden 15% rabatt som gäller på alla prenumerationsvaror!

Rabattkod: GRÖNMAT2022.

MatkassePortionerRabattkodPris-Kampanjpris
Årstiderna logotype 100Vegetariska Snabbkassen, 4 dagar2OZZDXT ger 20%649-519Beställ här
Årstiderna logotype 100Flexitarisk, 3 dagar2OZZDXT ger 20%575-460Beställ här
Årstiderna logotype 100Flexitarisk, 4 dagar2OZZDXT ger 20%725-580
Beställ här
Årstiderna logotype 100Veganska Matkassen, 4 dagar2OZZDXT ger 20%525-420Beställ här
Årstiderna logotype 100Vegetariska Snabbkassen, 4 dagar2OZZDXT ger 20%649-519
Beställ här
Årstiderna logotype 100Vegetarisk, 3 dagar2OZZDXT ger 20%439-351Beställ här
Årstiderna logotype 100Vegetarisk, 4 dagar2OZZDXT ger 20%469-375Beställ här
Årstiderna logotype 100Vegetarisk, 5 dagar2OZZDXT ger 20%575-460Beställ här
Årstiderna logotype 100Glutenfria Matkassen, 4 dagar2OZZDXT ger 20%535-428Beställ här
Årstiderna logotype 100Pescetariska Matkassen, 3 dagar2OZZDXT ger 20%469-375Beställ här
Årstiderna logotype 100Morgonkassen, 5 dagar2OZZDXT ger 20%285-228Beställ här
Ovan alternativ finns att beställa för 1-4 personer.

Årstiderna matkasse:

Årstiderna har flera olika matkassar att välja på för olika antal personer. Några av kassarna som finns är Vegankassen, Vegetarisk barnkasse, Flexitarisk, Vegetarisk och Morgonmatkasse. På deras site går det att välja i en dropdown hur många personer och vilket datum som är aktuellt att köpa matkasse för så får du förslag på passande alternativ.

Nedan kan du läsa lite mer om några matkassarna som erbjuds.

Mer om Årstidernas matkasse

Årstiderna Leveranser

Leveranser görs på måndagar 16:00-22:00 eller söndagar 14:00-22:00.

Du får ett besked via SMS när din leverans är på väg och de ställer varorna vid din dörr om du inte är hemma när leveransen görs.

Ska du åka på semester finns det möjligheter att göra tillfälligt semesteruppehåll. Du gör detta enkelt via ”mina sidor”.

Bra att tänka på om du bor i lägenhet är att du anger portkoden i din profil. Då portkoder ändras då och då är det viktigt att uppdatera koden.

Årstiderna uppsägning av abonnemang

När du blir kund hos Årstiderna tecknar du en prenumeration som de kan säga upp när du vill genom att logga in på Årstidernas site eller maila till Årstiderna. Det du ska tänka på är att du säger upp abonnemanget några dagar innan leveransen ska ske. Exempelvis ska du säga upp senast torsdagen veckan innan om du har leverans på måndagar. Du kan alltid kontakta Årstidernas kundtjänst och ta reda höra efter vad som gäller för dig.

Årstidernas Världsmatkasse

Tidigare erbjöds Världsmatkassen där fokus låg på urbana, hälsosamma och kryddiga måltider. Det kunde vara italienskt på måndagen, Asiatiskt på tisdagen och Nordiskinspirerat på onsdagen.

Extra varor

Hos Årstiderna kan du även beställa extra varor så som till exempel, bröd, juice, ost och grönsaker.

Beställ till 20% rabatt på din första order – Ange rabattkoden OZZDXT – Beställ här!

Årstiderna Kundtjänst

Har du frågor kan du kontakta Årstiderna enligt nedan.

Telefon: 08-720 50 20

Mail: kundtjä[email protected]

Telfontiderna är:

Måndagar 9-18

Tisdagar-onsdagar 9-16

Torsdag-Fredag 9.17

 

Årstiderna – Företaget

Bolaget har sitt ursprung från 1999, då bonden Thomas Harttung börjar leverera ekologiska grönsakslådor som upphämtades på hans gård i Barritskov, på Jylland i Danmark. Thomas Harttung och kocken Søren Ejlersen ville skapa en förbindelse mellan jordbruk och matglädje med fokus på kvalitet och ekologisk mat. Sedan start har bolaget använt sig av de karakteristiska trälådorna som maten levereras i.

Årstiderna grundades år 1999 och blev år 2000 pionjärer på nätet och ett av Danmarks första företag med försäljning av mat på nätet.

Matkassekonceptet utvecklades mer och mer från 2009 och under 2019 lanserades bland annat den Glutenfria Vegankassen samt den Vegetariska Barnkassen.

Årstiderna – Matkasseguidens erbjudande

Vid det här laget har vi delat med oss av lite grundläggande information gällande Årstiderna – hur själva konceptet ser ut, lite gällande ursprung och hur det logistiska ser ut i samband med att du väljer att prenumerera på en av deras kassar. Har du kommit så här långt är det nog ganska säkert att det du läst har gjort dig intresserad och du vill därför veta lite mer gällande hur du kan få ta del av bekymmersfria middagar hemma, tillsammans med Årstiderna.

Det är här vi kommer in i bilden och vi på Matkasseguiden har därför tagit fram ett alldeles unikt erbjudande till våra kunder som vill prova på en prenumeration på matkassar från Årstiderna. Precis som när det kommer till deras konkurrenter på marknaden, har Årstiderna tagit fram ett urval av olika matkassar som de erbjuder till sina kunder och riktar med detta in sig på att skapa något som passar alla.

Här kan du välja mellan de olika alternativen och hitta det som passar just dig bäst. De olika kassarna är anpassade för 1–4 personer och som vi tidigare nämnde är det främst vegetariansk mat som serveras, med inslag av fågel och fisk för de som är lite mer ”flexitarianer” och tycker om variation.

Vi ska gå igenom de olika alternativen lite mer, senare, men för att ge dig en direkt uppfattning om vad för rabatt du får som kund när du prenumererar genom Matkasseguiden, kommer här först en sammanfattning. Årstidernas matkassar kostar mellan 300–700 kronor och genom att använda vår unika rabattkod OZZDXT får du som kund hela 20% rabatt på din första order.

Årstiderna matkasse erbjudande

Vi ska nu ta en lite närmare titt på de olika kassar som erbjuds när du blir kund hos Årstiderna och börjar prenumerera på deras tjänst. Som vi nämnde i början så är Årstidernas främsta mål att leverera högkvalitativa och ekologiska matvaror, tillsammans med spännande och inspirerande recept, till familjer runt om i Sverige.

Oavsett om din familj är stor eller liten, eller om du kanske går ihop på studentkorridoren och börjar laga mat tillsammans med dina kamrater där, så kommer en av deras menyer garanterat att passa er.

Vegetariska Snabbkassen

Vi börjar med att kolla på den Vegetariska Snabbkassen. Som namnet antyder är denna meny främst inriktat på de som är ute efter att få mat på bordet snabbt och utan att spendera en massa tid i köket. Du får därför lättlagade lakto/ovo-vegetariska rätter som är färdiga på max 30 minuter. Recepten som delas på denna meny är skrivna med enkla tillagningsmetoder och innehålla färre ingredienser för att snabba på tillagningen ytterligare.

  • Anpassa efter storlek – beställ en kasse för 1–4 personer och undvik matsvinn och tårar kring middagsbordet.
  • Vardagsmiddagarna avklarade – meny som sträcker sig över fyra dagar gör så att du slipper tänka på det praktiska mitt i veckan.
  • Enkelt att tillaga – allt för att du ska ha mer tid till annat!

500-Kalorierkassen

Näst på listan har vi sen 500-Kalorierkassen som även den givits ett egenförklarande namn. Här handlar det alltså om att minska kaloriintaget och oavsett om du försöker jobba av semesterkilona, eller bara vill se lite extra slim ut inför strandsäsongen, har du alltså här hittat alternativet för dig. Alla måltider kan enkelt sättas ihop inom en timme och innehåller råvaror i form av grönsaker, mejeriprodukter (med lågt fettinnehåll), baljväxter och ägg.

  • Anpassa efter storlek – att banta är aldrig kul och det vet Årstiderna om, dela med din partner eller vän och ta er ann viktminskningsresan tillsammans.
  • Rensar schemat på de allra tuffaste dagarna – alla vet vi hur det är som jobbigast mitt i veckan och därför hjälper Årstidernas 500-Kalorierkasse dig att hålla koll på kalorierna, tre dagar i veckan.
  • Personligt räknade kalorier – menyer ihopsatta av näringsspecialist och dietist för att du ska slippa tänka på det nödvändiga.

Årstidernas Veganska, Vegetariaska och Flexitarianska Matkassar

Bland de mer ”ordinarie” kassarna hittar vi sedan de tre olika basalternativen: de Veganska, Vegetarianska och Flexitarianska matkassarna. De vegetarianska kommer då med latko/ovo-vegetarianska rätter, precis som alla övriga menyer, medan den veganska drar en tydligare gräns mot djurprodukterna och den flexitarianska låter dem alla vara med på varsitt håll. Den Veganska Matkassaen kommer dessutom med ett glutenfritt alternativ för att se till så att alla kan njuta av Årstidernas matkassar – oavsett allergier.

  • Anpassa efter storlek – beställ en kasse för 1–4 personer och undvik matsvinn och tårar kring middagsbordet.
  • Vardagsmiddagarna avklarade – menyer över fyra dagar gör att du slipper undan lite av det praktiska mitt i veckan.
  • Stort utbud med möjligheten att byta – växla och variera mellan de olika kassarnas menyer för ett brett utbud av olika middagsalternativ.

Prova på olika kassar

Som vi precis nämnde är Årstiderna den perfekta matkasseprenumerationen för den som vill kunna prova på lite nya och kanske annorlunda alternativ. Är du till exempel vegetarian eller vegan har du kanske funderat på hur det skulle vara att helt slopa diverse djurprodukter – eller prova på lite mer – och är du flexetarian har du mest troligt alltid undrat hur det vore om köttet försvann från tallriken.

Oavsett kan du med Årstiderna enkelt byta mellan deras olika menyer och du utför själv ändringarna på deras hemsida, senast tre dagar innan nästa leverans. På samma vis kan du, som vi nämnt tidigare, såklart även avsluta din prenumeration när som helst och ska du iväg på semester eller bara resa bort temporärt – ja, då är det bara att pausa leveranserna tills att du kommer hem igen!

Kan jag beställa Årstiderna till min adress?

Våra liv blir allt mer fyllda med aktiviteter, jobb och familj som tar mycket tid och behovet av att underlätta i vardagen växer sig ständigt större. I takt med detta blir det allt mer vanligt att prenumerera på matkasse i vårt avlånga land och med detta så fortsätter även de tjänster som erbjuder leverans av dessa att expandera.

Det går därför idag många gånger att få tillgång till en matkasseprenumeration i stora delar av Sverige och så även då du väljer att prenumerera på Årstidernas. För mer detaljerad information kan du kolla in på deras hemsida där du dessutom kan anmäla dig för att få information gällande när de börjar leverera i ditt område – om det skulle vara så att de inte redan gör det!

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder