Hitta den bästa matkassen

Att få sin mat levererad hem med färdiga recept är något som de senaste åren blivit populärt. På Matkasseguiden hjälper vi dig att hitta den bästa matkassen för dig. Fördelarna är många för att nämna några, så är det tidsbesparande, ger tillfälle att testa nya maträtter, ekonomiskt och inte att förglömma så är det roligt. Här kan du läsa om bäst i test vinnare bland för matkasse och matbutiker. Det är dock högst personligt vilken matkasse som passar dig bäst och du kommer inte veta vilken som är din testvinnare förrän du testar:

linasmatkasse Tabell logoLinas Matkasse är ett av de största och första företagen som leverar matkassar. Spara upp till 1 549 SEK på dina 4 första matkassar!Mer infoBeställ här
Hello FreshÄntligen kan vi beställa från HelloFresh i Sverige. Här hittar du kulinariska matkassar. Spara upp till 965 kr!Mer infoBeställ här
MatochRo LogotypeMat&Ro levererar matkassar och förberedda matkassar i Stockholm, Göteborg, Skåne, södra Småland, Blekinge och södra Halland. 10% rabatt till de första 3 leveranserna!Mer infoBeställ här
mat.seMatbutik och matkassar på nätet. 200kr rabatt vid köp över 750kr GällerMer infoBeställ här
Middagsfrid tabell logoMiddagsfrid var det första företaget som började leverera matkassar. Få 50% rabatt på din första matkasse!Mer infoBeställ här
MatKomforts logotypMatkomfort erbjuder goda och näringsriktiga middagar som levereras till din dörr. Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådorMer infoBeställ här
Veckansmiddag logoMatkassen med flest olika matkassar. 20% rabatt (första matlåda)!>Mer infoBeställ här
Familyfood logoNärproducerat och ekologiskt. 10% rabatt vid första beställningenMer infoBeställ här
*Skriv in vår unika rabattkod i textrutan "Meddelande till Familyfood", så dras rabatten av efter första köpet!

Vill du komma igång med detsamma så rekommenderar vi att du börjar med att beställa någon av nedan matkassar. De har varit med länge och är trygga och stabila leverantörer. Dessutom så har Matkasseguiden extra rabatter på introduktionserbjudandena genom våra rabattkoder:

 

Bäst i Test – Bästa matkassen

Sedan matkasseleverantörerna och matbutikerna på nätet började med sina verksamheter för ett par år sedan, har en rad tester gjorts för att utse de absolut bästa matkassarna och leverantörerna. Testerna har utsett allt från vilken matkasse som är mest snabblagad och mest prisvärd, till vilken kasse som är nyttigast och har godast mat.

Matkasse

Topphälsa – Vinnare: Årstiderna

Årstiderna blev bäst i test hösten 2017 när Topphälsa genomförde ett matkassetest med sin matkasse Hälsokassen. Andra kassar som var med i testet var Ecoviva, MatHem, Middagsfrid och Linas Matkasse.

Bäst-i-test.se – Vinnare: Middagsfrid

På bäst-i-test.se har man testat matkassar från Linas matkasse, Mathem, Matkomfort, Bra Mat Hemma och Middagsfrid. I testet låg fokus på matkassar för en familj med många personer i hushållet och därför undersökte man enbart barn- och familjekassar från de olika leverantörerna. De faktorer som man tog hänsyn till när testet gjordes var pris, upplägg, tillagningstid, svårighetsgrad, kvalitet på råvaror, andelen ekologiska råvaror, hur många produkter man måste ha hemma och variationen i recepten. Dessutom bedömde man hur maten smakade och både barn och vuxna fick betygsätta måltiden.

Matkassarna har testats på familjer i två olika hushåll med två vuxna och tre barn i vardera familj. Varje matkasse har testats i storleken fyra portioner och testet pågick i två veckor.

Den vinnande matkassen i testet blev Middagsfrid Barnkasse. Varför just den här matkassen står som vinnare är för att testpersonerna tyckte att den hade en bra kombination av rimliga tillagningstider och varierande recept. Matkassen hade även det bästa utbudet av grönsaker som komplement till måltiderna bland alla kassar som testats. Dessutom hade kassen ett helhetstänk vad gäller recepten och smakerna från dessa blev bra och goda.

I testet utsågs även en vinnare i en kategori vid namn ”Snabbt och gott”. I den här kategorin stod Matkomfort Familjefavoriter som vinnare och även om kassen var lite dyrare än de andra kassarna i testet, var tillagningstiden absolut kortast. Detta till följd av att exempelvis såserna i kassen alltid kommer färdigtillagade.

Nyhetsbyrån TT – Vinnare: Ecoviva

I ett test av matkassar som nyhetsbyrån TT beställt av WiseGuide har man jämfört leverantörerna Mathem, Årstiderna, City Gross, Middagsfrid, Ecoviva och Linas Originalkasse. I utvärderingen utgick man från recept, meny, kvalitet och resultat. Matkassarna blev utifrån dessa faktorer betygsatta med ett betyg från 1-5.

Den som stod som vinnare i det här testet var den ekologiska matkassen Ecoviva. Varför just den här matkassen vann beror på att den har en varierad meny, ekologiska råvaror i perfekt skick och att det framgår även tydligt var produkterna kommer från.

Aftonbladet – Vinnare: Ecoviva

I Aftonbladets test av matkassar 2015 har man utvärderat sex matkassar: Mathem, Ecoviva, Coops familjekasse, Linas matkasse, Middagsfrid och ICA Familj. I testet utvärderade dietisten Karin Nylund alla matkassar och de faktorer hon bedömde utifrån var kvalitet, meny och recept samt resultat.

Vinnare i testet blev även här Ecoviva som bland annat levererar ekologiska råvaror i allra bästa skick och rätterna har alltid mycket grönsaker både i och till maten. Dessutom får man rejäla portioner och ett mejl hem innan matkassen levereras där det står vad som bör finnas hemma så att man hinner komplettera om detta skulle behövas.

Råd & Rön

Vad gäller kassarnas prisvärdhet har Råd & Rön gjort ett test där de undersökte om det lönar sig att få mat hemlevererad istället för att gå till en fysisk butik. De kassar som undersöktes var City Gross, Middagsfrid och Linas matkasse. För att jämföra priser letade man rätt på motsvarande varor för varje nätmatkasse i en livsmedelsbutik i en Stockholmsförort samt i en lågprismarknad i en kranskommun. Man jämförde liknande varor ifråga om mängd, kvalitet och storlek. Det man kom fram till var att de hemlevererade matkassarna i vissa fall faktiskt var billigare än om man skulle köpt en likadan kasse i butik.

Tidningen MåBra – Vinnare: Coop Ekologisk

År 2013 gjorde tidningen MåBra ett test av matkassar där de ville utse den matkasse som är nyttigast. De matkassar som fanns med i utvärderingen var Coop Ekologisk, Linas Originalkasse, City Gross Originalkasse, Go’ Middag GI-meny, ICA Matkassen Inspiration och Middagsfrid Stora matkassen. I testet tog man hänsyn till pris, kalorier i måltiderna och vilken energifördelning maten hade i fett, protein och kolhydrater.

Vinnaren i testet blev Coop Ekologisk som hade lägst snitt per portion vad gäller kilokalorier och var inom ramen för vad som rekommenderas av Livsmedelsverket. Dessutom var ungefär hälften av varorna ekologiska.

Matbutik

Testfakta – Vinnare: Coop online

Testfakta har gjort ett test där de jämfört olika priser i matbutiker på nätet och de matbutiker som fanns med i deras test hösten 2015 var Coop online, ICA, Mat.se och Mathem. Linas Matkasse var även med i testet men visade sig ha för få varor i sitt sortiment för att kunna vara med i en prisjämförelse.

Prisjämförelsen har gjorts genom att man jämfört priserna på 39 olika produkter i olika kategorier hos företagen. I jämförelsen har man framförallt tagit med företagens egna varumärken, med några enstaka undantag. Priserna hos Ica och Coop kan skilja sig åt beroende på region eller butik, medan Mat.se och Mathem har samma priser för hela landet. I testet är ICA representerat av ICA Maxi Lindhagen i Stockholm.

Den billigaste matkassen av de fyra hittas hos Coop online. Coop online har dessutom detaljerad information om hur länge varorna håller och har även högst antal ekologiska varor. Den dyraste matkassen är från Mathem men de har däremot väldigt bra leveransvillkor och ett stort utbud av varor.

I testet har man även tittat på vilka leveranstider som de olika leverantörerna har och hur sortimentet ser ut i pris och variation.

Internetworld – Vinnare: ICA

När Internetworld utsåg sin vinnare av Sveriges bästa matsajt 2015, tog de hänsyn till faktorer som att sajten skulle vara lättnavigerad, ha hög trovärdighet, vara inspirerande och att recepten gav ett bra resultat. I testet fanns hela 100 olika sajter inräknade och några av de matbutiker som blev topplacerade var Tasteline och Mathem.

Vinnaren av Sveriges bästa matsajt 2015 blev ICA. Förutom att det går att handla mat på sajten, kan man även läsa om klimatsmart mat och hälsofrågor. Sajten är lättnavigerad och fungerar bra i mobilen. Dessutom finns en massa recept på hemsidan som bland annat går att anpassa efter portioner och recepten som erbjuds är även lättöverskådliga.

Göteborgs-Posten – Vinnare: Coop online och Mathem

2014 gjorde Göteborgs-Posten ett test där man jämförde priserna på matkassar hos de fyra största aktörerna som levererar till Göteborg. De butiker som ingick i testet var Mat.se, Mathem, Nätlivs och Coop online.

Priserna jämfördes genom att man använde de faktiska priserna i butikerna de dagar som jämförelsen gjordes. Resultatet av detta blev en delad första plats för Mathem och Coop online då dessa två företag erbjöd billigast matkassar.

Gå till Matkasseguidens jämförelse av matkassar

Sammanfattningsvis

Att hitta den bästa matkassen för dig innefattar att din specifika livs- och familjesituation ska underlättas och att din fritid och intag av hälsosam mat ska förbättras. Det är därför bra att testa några olika matkassar för att se vilka du gillar och det kan också vara en bra ide att växla mellan de olika för att få lite variation.

linasmatkasse Tabell logoLinas Matkasse är ett av de största och första företagen som leverar matkassar. Spara upp till 1 549 SEK på dina 4 första matkassar!Mer infoBeställ här
Hello FreshÄntligen kan vi beställa från HelloFresh i Sverige. Här hittar du kulinariska matkassar. Spara upp till 965 kr!Mer infoBeställ här
MatochRo LogotypeMat&Ro levererar matkassar och förberedda matkassar i Stockholm, Göteborg, Skåne, södra Småland, Blekinge och södra Halland. 10% rabatt till de första 3 leveranserna!Mer infoBeställ här
mat.seMatbutik och matkassar på nätet. 200kr rabatt vid köp över 750kr GällerMer infoBeställ här
Middagsfrid tabell logoMiddagsfrid var det första företaget som började leverera matkassar. Få 50% rabatt på din första matkasse!Mer infoBeställ här
MatKomforts logotypMatkomfort erbjuder goda och näringsriktiga middagar som levereras till din dörr. Få 25% rabatt på var och en av dina fem första matlådorMer infoBeställ här
Veckansmiddag logoMatkassen med flest olika matkassar. 20% rabatt (första matlåda)!>Mer infoBeställ här
Familyfood logoNärproducerat och ekologiskt. 10% rabatt vid första beställningenMer infoBeställ här
*Skriv in vår unika rabattkod i textrutan "Meddelande till Familyfood", så dras rabatten av efter första köpet!

Läs mer om de olika matkassarna och hur det fungerar

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder