Biff med chiliaioli

Biff med chiliaioli

Fridaharju lagar Ecovivas laktosfriakasse och här kommer hennes betyg för rätt 4.

Så var det dags för vår fjärde och sista rätt, passande nog som söndagsmys men eftersom man använder såser från två olika rätter passar egentligen den här rätten lika bra till vardags om man ser till energimängden, dock kan det kännas lite lyxigt att äta biff mitt i veckan kanske. Något som var riktigt skönt och händigt var just att såserna redan var klara eftersom de använts till pulled vildsvinsrätten vilket gjorde den här rätten lättlagad och något som kan vara skönt om man kommer hem hungrig och vill ha mat relativt snabbt. Gör man som oss och skär rotfrukterna i stavar förkortas tillagningstiden i ugnen betydligt också.

Jag har betygsatt varje maträtt för sig från 1-5 i tre olika kategorier. Det är smak, hur väl de passar in för dagen (vardag) samt enkelhet gällande tillagning. 5 är hösta betyg och 1 är lägst.

Smak: betyg 4 (Allt passade mycket bra ihop, men var inte den godaste rätten)
Passande: betyg 3 (det känns mer som helgmat att äta biff och rostade rotsaker)
Enkelhet: betyg 5 (Här blir det en femma om såserna redan är klara, bara att skiva/steka kött och fixa rotfrukterna. Annars kan det bli lägre siffror här då det blir flera moment och har man aldrig gjort en aioli förut kan det vara lite knepigt. Kika gärna in videon där jag visar en latmannaversion av aioli som är hemskt svår att misslyckas med så länge alla ingredienser håller samma temperatur.)”

biff fridaharju

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder