Coop matkasse

Coop matkasse erbjuder Matkasseguidens besökare två olika rabatter. Båda lika bra 🙂

  • För 150 kronor i rabatt i matbutiken (gäller första köp, över 800 kronor).
    Använd rabattkoden nykund2019 och klicka här!
  • För 200 kronor i rabatt på alla matkassar (gäller första köp).
    Använd rabattkoden NYKASSE19 och klicka här!

Coop matkasse och Coop Online är en matbutik på nätet samt en leverantör av färdigplanerade och färdigpackade matkassar hela vägen hem till din dörr. Vilken tid och veckodag ni vill få er matkasse levererad bestämmer ni själva. För att passa så många som möjligt har Coop valt att ta fram fyra olika varianter av sina matkassar – Familjekassen, Ekologisk matkasse, Laktosfria matkassen och Hälsokassen.

Dessutom har ju Coop matkasse som ”alla” vet även en stor matbutik online. Alltid med samma låga priser som i de vanliga butikerna.

MatkassePortionerKampanjpris
CoopOnline LogoMatbutik - Fritt val!Välj själv
200 kr prova-på rabatt.
CoopOnline LogoTredagarskassen - 3 dagar4
249 kr
CoopOnline LogoFamiljekassen - 4 dagar2
399 kr
CoopOnline LogoFamiljekassen - 4 dagar4
249 kr
CoopOnline LogoEkologisk matkasse - 4 dagar2499 kr
CoopOnline LogoEkologisk matkasse - 4 dagar4349 kr
CoopOnline LogoLaktosfri - 4 dagar2399 kr
CoopOnline LogoLaktosfri - 4 dagar4249 kr
CoopOnline LogoHälsokassen - 4 dagar2499 kr
CoopOnline LogoHälsokassen - 4 dagar4349 kr

Förutom bra priser på bra mat, så får du som Coop matkasse kund många olika fördelar och förmåner. Bland annat;

Coop matkasse

Coop matkasse – alternativ

Coop erbjuder flera olika matkassar för allt från det lilla till det stora hushållet. Nedan lite mer utförlig information om respektive matkasse som Coop matkasse idag erbjuder!

Coop Familjekassen

Coop matkasse ”Familjekassen” består, precis som namnet indikerar, av klassiska och lättlagade recept på maträtter som de allra flesta gillar. Trots sin enkelhet är maträtterna i Familjekassen självklart näringsrika, smakrika och bra för vårt välmående. Alla maträtter, oavsett kasse, är dessutom noggrant framtagna av matinspiratören Sara Begner som endast använder sig av de absolut bästa råvarorna.

Recension Coop Familjekasse

För att verkligen få känslan för vad familjen tycker om Coops familjekassen har vi på Matkasseguiden.se testat en vecka med Familjekassen;

Coop matkasse levereras i matlåda!LEVERANS

Coop matkasse leveransen funkar mycket bra. Man får tydliga instruktioner om när leveransen ankommer och matkassen levereras i en mycket smart papplåda som innehåller såväl råvaror som kuvert med veckans menyblad och övrig information. Enkelt och bra.

+ Smidigt. Kommer enligt avtalad tid, hälsar och lämnar.

– Ingenting.

Matkassens innehåll

Fina, färska råvaror. Inga stötta eller dåliga varor. Trots att det en familjekasse är det inga ”billiga” huvudråvaror i maträtterna.

+Fräscht, bra packat och allt som behövs är med. Samtliga maträtter känns färska och bra veckan igenom. Oväntat generös tilldelning i matkassen. Det ingår mer råvaror än det egentligen behövs till 4 personer som vi lagar recepten för. Frågan är om det är en lyckoträff eller om det är så generöst tilltaget i varje leverans?

Så nu till veckans mat!

MÅNDAG – Fiskgratäng med fetaost och dill.

Nyttig fiskgratäng. Enkelt att laga och funkar bra som matlåda (vi har testat :)). Serveras med klassisk tomatsallad.

TISDAG – Korvstroganoff med blomkål.

Klassisk korvstroganoff men utdrygad med blomkål. Blomkålen funkar bra till den gräddiga tomatsåsen och kombinationen blir lyckad. Det känns som en vanlig stroganoff men blir betydligt mer grön och nyttig. För den som vill vara nyttigare kan man välja råris eller en annan komplementvara typ bulgur eller quinoa.

ONSDAG – Peppes Pennepasta.

Återigen snabb och god mat. Inte speciellt avancerat men gott. Strimlad färsk lövbiff, färsk broccoli och äggula samt ruccola.

TORSDAG – Fried rice med stekt ägg och cashewnötter.

Den ”längsta rätten” och samtidigt den vegetariska rätten denna vecka. Innehåller både morot och vitkål. Något som pappan i familjen har svårt för, men, genom att woka grönsakerna lite längre funkar de bra för den petiga pappan 🙂

Sammanfattningsvis är familjekassen riktigt bra och generös. Kompletteringsvarorna att ha hemma är inte något konstigt och inga recept blir för barnsliga eller slätstrukna. Just under vår vecka var det broccoli i tre av rätterna, kanske lite väl om man inte gillar broccoli (dock inte något problem för oss i test-familjen).

Coop matkasse maträtt Coop matkasse maträtt

Coop Tredagarskassen

Kriterierna för ett Coop Matkasse-recept är tuffa: det ska gå snabbt att laga, det ska vara varierat och det ska ha potential att bli en riktig familjefavorit. Recension är på gång!

Coop Ekologiska kassen

Att äta ekologiska råvaror är idag en självklarhet för allt fler personer. Med allt större fokus på, och kunskap om, vår miljö är det inte konstigt att fler och fler ser fördelarna med ekologiskt odlade råvaror. Matkassen Ekologisk består till nästan 80 % av ekologiska råvaror och ingredienser. Även i denna kasse är rätterna relativt lättlagade och traditionella för att spara er tid och samtidigt passa de flesta i smaken. Recension är på gång!

Coop Laktosfria kassen

Matkassen Laktosfri har tagits fram på grund av en stor ökning av laktosintolerans. Alla produkter som vanligtvis innehåller laktos är därför utbytta till helt laktosfria alternativ. I övrigt håller maträtterna samma standard och svårighetsgrad som de andra matkassarna. Oavsett vilken av dessa tre varianter som passar er familj bäst så finns varje matkasse dessutom i olika storlekar. Den lilla varianten är utformad för det lilla hushållet bestående av två personer och räcker till middag för fyra dagar. Är man ensam i hushållet kan man därför med denna storlek på kassen få både middag och lunchlåda för fyra av veckans dagar. Mellankassen passar familjen med fyra medlemmar. Även denna ger middagsmat för fyra dagar. Den stora matkassen ger middagar till samma antal dagar men räcker istället till hela sex personer och passar därför den lite större familjen eller hushållet som gärna har gäster till middagen. Recension är på gång!

Häsokassen via Viktklubb

Coop matkasse!Med Coop hälsokasse får du måltider med 500 kalorier per dag. Hälsokassen är ett samarbete med Viktklubb som Coop valt att arbeta med för att Coop tycker de har ett väl fungerande koncept och pratar mat och hälsa enkelt och modernt. Hälsokassen passar bra då många vill leva ett mer hälsosamt liv, men kanske inte riktigt har tid eller inspiration för att ta tag i det på egen hand. Bakom Hälsokassen står Coops matinspiratör Sara Begner och Viktklubbs dietist Josefine Jonason. Recension är på gång!

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder