På menyn för tisdagen står Dillbakad laxfilé med potatissallad, fransk senap, gräslök och råstekt purjolök.
Sätt ugnen på 175 grader och ta fram laxfilé, hälften av citronen, senapsdressing, potatis, dillolja och purjolök:
Tillagning Dillbakad laxfilé
1. Skala (valfritt) och koka potatisen i välsaltat vatten och låt ånga av
2. Tvätta citronen noga och riv av lite skal
3. Salta laxfilén runtom och lägg i en ugnsfast form, droppa över dill- och citronoljan samta mal över lite svartpeppar
4. Sätt in laxeni ugnen i 15-25 minuter eller tills den är genomstekt
5. Dela purjolöken på längden och skölj noga. Skiva hela löken i centimetertjocka skivor
6. Stek löken i smör och krydda med salt och peppar
7. Dela den ljumna potatisen en gång och dela med önskad mängd dressing, smaka av med salt och peppar
8. Servera laxfilén och potatissalladen på tallriken samt den råstekta purjolöken på toppen av laxen, servera en klyfta citron till
9. Servera resten av dressingen kall vid sidan av
Potatismos för de små är vanligen uppskattat
Dillbakad laxfilé