Dillbakad laxfilé – Tisdag vecka 10

Dillbakad laxfilé – Tisdag vecka 10

På menyn för tisdagen står Dillbakad laxfilé med potatissallad, fransk senap, gräslök och råstekt purjolök.

Sätt ugnen på 175 grader och ta fram laxfilé, hälften av citronen, senapsdressing, potatis, dillolja och purjolök:

råvarorna laxfilé

Tillagning Dillbakad laxfilé

1. Skala (valfritt) och koka potatisen i välsaltat vatten och låt ånga av

2. Tvätta citronen noga och riv av lite skal

3. Salta laxfilén runtom och lägg i en ugnsfast form, droppa över dill- och citronoljan samta mal över lite svartpeppar

Henriks tips

lax innan ugn

4. Sätt in laxeni ugnen i 15-25 minuter eller tills den är genomstekt

5. Dela purjolöken på längden och skölj noga. Skiva hela löken i centimetertjocka skivor

6. Stek löken i smör och krydda med salt och peppar

purjolök

7. Dela den ljumna potatisen en gång och dela med önskad mängd dressing, smaka av med salt och peppar

8. Servera laxfilén och potatissalladen på tallriken samt den råstekta purjolöken på toppen av laxen, servera en klyfta citron till

9. Servera resten av dressingen kall vid sidan av

Potatismos för de små är vanligen uppskattat

Lax och potatismos

 Dillbakad laxfilé

Dill laxfilé

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.