Familyfood

Familyfood är ett företag som har sin bas på Gårdsby nära Växjö. Hit kan man komma och titta när matkassar packas, ta reda på hur en ekologisk hönsfarm drivs, njuta av vackra omgivningar och kanske köpa med sig något gott hem! Matkassarna som Familyfood erbjuder finns i två storlekar, en med råvaror och recept för fem middagar till fyra personer, och en anpassad för fyra middagar till två personer. Med andra ord kan både den större och den mindre familjen ha stor nytta och glädje av Family Foods tjänster. Vill man så kan man dessutom köpa till tre ”kompletteringspåsar” till sin ordinarie matkasse: Familyfruit, en fruktpåse med 3 kg frukt, Familyfriday, en fredagsmyspåse med två påsar chips och två flaskor cider, samt en pastapåse med fyra sorters ekologisk pasta.

Råvarorna i matkassen

Familyfood lägger stor vikt vid att välja ut de bästa matvarorna från olika lokala producenter. Sylten kommer exempelvis från Moheda sylt, korvarna från Stens chark och Stensåkra och fisken från Åsnens rökeri. Matkassen kan man antingen få levererad direkt hem till sin ytterdörr, vilket sker varje eller varannan måndag beroende på kundens önskemål, eller så kan man komma och hämta sin kasse direkt på gården till ett något lägre pris. Beställer man den större matkassen kan man få alla mejeriprodukter utbytta mot laktosfria eller laktoslåga alternativ.

Matkasse-recept

Familyfoods matkasse är fylld av utvalda matvaror från lokala producenter som brinner för sina råvaror. Familyfood besöker lokala matproducenter, provlagar och skriver recept. Sedan beställer, packar och levererar vi en matkasse till dig. Alla råvaror kommer att gå åt under veckans matlagning för att minska matsvinnet och halvtomma paket i skafferi, kyl och frys. Familyfood skapar veckomenyer för att passa hela familjen. I vårt menyskapande pusslar vi, drar ifrån och lägger till för att göra veckans middagar familjevänliga och bra planerade. Recepten är lätta så att många i familjen ska kunna vara med att laga. Runt en halvtimme får du avsätta för matlagningen. Du behöver ett litet basutbud av varor hemma, lite lagom erfarenhet av vanlig matlagning och så en vanlig uppsättning av köksredskap såsom kastruller, stekpannor och redskap.