Fridaharju lagar Lax-& fänkåls ”osso buco”

Fridaharju lagar Lax-& fänkåls ”osso buco”

Jag kommer att gå igenom varje maträtt för sig och betygsätta dem från 1-5 i tre olika kategorier. Det är smak, hur väl de passar in för dagen (vardag) samt enkelhet gällande tillagning. 5 är hösta betyg och 1 är lägst.

Dag 4 – Lax-& fänkåls ”osso buco” toppad med gremolata

En mycket smakrik och god fiskgryta, det är kul att få ett helt nytt recept och idéer på vad man kan göra med fisk. Färsk fisk känns lyxigt och Gremolata ligger i tiden och är något jag själv använder ofta som täcke på kött, fisk eller kyckling för att få det saftigt, här fick jag ett nytt användningsområde. I bladet tipsar de om att koka quinoa till, vi valde svart. Kika gärna på filmen för att se hur det ser ut. Det blev vår fredagsmiddag men passar lika bra som vardagsmat med tanke på energifördelningen i rätten.

Smak: betyg 5

Passande: betyg 5 (passar bra om man ser till energifördelningen också)

Enkelhet: betyg 4 (Rätten får en fyra då det ändå är tre olika moment som ska göras)

Lax-& fänkåls ”osso buco” toppad med gremolata

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *