Gårdsbudet

Gårdsbudet gör det möjligt för dig att handla direkt från lokala producenter och gårdar, utan att du själv behöver besöka dem. Konceptet skiljer sig från en traditionell matkasse. På hemsidan kan du göra en beställning på de varor du vill ha, oavsett om det handlar om grönsaker, bröd, kött, mejeriprodukter eller något annat. Producenterna skördar inte förrän du gjort din beställning, vilket betyder att varorna aldrig stannar längre än ett dygn i lagret. Genom Gårdsbudet får du alltså riktigt färska varor och leverans är möjlig till stora delar av Stockholms län.

Gårdsbudet – Maten och råvarorna

All mat som du handlar på Gårdsbudet kommer från lokala producenter. Genom att du handlar från familjegårdar och småskaliga producenter i din närhet, får du kunskap om vad du äter och du får även en närmre relation till dem som producerat maten. I och med att maten och råvarorna kommer från producenter nära dig, behöver den inte fraktas långt och kan behållas väldigt färsk.

Du hittar alla råvaror du behöver för att laga ihop en god middag hos Gårdsbudet. Här finns både kött, fisk, fågel och ett brett utbud av färska grönsaker. Men du hittar även färdiggjorda livsmedel som korv, köttbullar, glass, ost, bullar, bröd, charkuterier, marmelad och godis. Självklart är allt gjort lokalt av de producenter som Gårdsbudet samarbetar med. 

Köpprocessen

Du betalar dina varor på hemsidan och betalning kan ske med bank- eller kontokort från American Express, Visa, Maestro eller MasterCard. De priser som anges på hemsidan när du gör ditt köp, är priserna som gäller då ordern läggs.

Leverans sker alltid direkt till den leveransadress som du anger när du registrerar ditt konto och tiden för leverans framgår av ett leveransschema som presenteras när du lägger en beställning. Skulle du inte vara hemma när leveransen sker kommer Gårdsbudets chaufför att skicka ett sms till dig och leveransen placeras utanför dörren. Om du vill avboka eller ändra din beställning är det möjligt fram till klockan 23:59 på måndagen den vecka då leveransen sker.

Hemsidan

På Gårdsbudets hemsida kan du handla direkt av olika lokala gårdar och producenter. Du navigerar enkelt mellan de olika produktkategorierna och väljer det du vill få levererat hem till dig. Hemsidan är även till för dig att komma i kontakt med de producenter som du har möjlighet att handla mat ifrån. Här finns information om producenterna och kontaktuppgifter ifall att du skulle vilja åka och se produktionen med egna ögon.

Du skapar snabbt en egen inloggning på sajten där du fyller i dina leverans- och betalningsuppgifter samt gör dina beställningar från.

Företaget

Gårdsbudet startades främst för att främja det lokala jordbruket genom att låta producenter sälja sina produkter direkt till konsumenter. Men man ville även ge människor i Stockholm en enklare tillgång till färsk och lokalt odlad mat. Genom att låta producenterna bestämma sina priser själva och uppdatera sitt sortiment, medan Gårdsbudet samordnar transporten till konsumenterna, har man gjort just detta möjligt.

För att göra det enklare för producenterna att få en rimlig ersättning för sitt arbete samtidigt som konsumenterna får tillgång till lokala varor till bättre priser har man valt att ta bort alla mellanhänder. Många av de producenter som Gårdsbudet samarbetar med är certifierade av KRAV eller har EU-ekologisk certifiering.