Hemkört Matkasse

Detta är en matkasse som inte längre är aktiv. Hitta andra som levererar matkasse hos oss på Matkasseguiden.

Hemkört.net erbjuder boende i Västerås med omnejd, Sala, Hallstahammar, Kolbäck och Hummelsta en ekologisk matkasse med en stor del lokala produkter. Hemkörts ledord är Lokalproducerat, Ekologiskt och Säsongsbetonat, och man har alltså ett stort fokus på hälsosamma produkter som ska vara nyttiga och gynna såväl människors hälsa som vår omgivning och miljö. Måltiderna räcker till fem middagar för fyra-fem personer, exempelvis en familj med två vuxna och två eller tre barn. Fyra av veckans måltider innehåller kött, fågel eller fisk, och en måltid är vegetarisk. Det går även att få sin kasse i följande varianter: vegetarisk, vegetarisk + fisk, vegetarisk + fisk + fågel, laktosfri samt glutenfri. Leverans av matkassarna sker varje tisdag mellan kl. 16-21 direkt hem till kundens dörr. Skulle man bo utanför distributionsområdet går det bra att få sin matkasse levererad till exempelvis ens arbetsplats i Västerås.

Speciellt med Hemkörts Matkasse

Mycket av Hemkörts fokus ligger på att erbjuda närproducerade varor. Frukt eller bär som inte skördats innan de är mogna och sedan fraktats lång väg smakar bättre än sådana som fått göra just det. Dessutom minskar transportsträckorna, vilket i sin tur minskar belastningen på miljön. Andra faktorer som Hemkört satsar mycket på är att deras matkassar ska innehålla produkter som är klimatsmarta, ekologiska, rättvisemärkta och utan tillsatser. Numera kan man även välja att beställa extra ägg till sin matkasse. Äggen är naturligtvis ekologiska och kommer från Springsta Säteri.

Så funkar Hemkörts Matkasse

Hemkört.net drivs av Monica Karlsson och Hans Johansson, som båda två brinner för det lokalodlade och närproducerade. Monica är utbildad hemkunskapslärare, och driver, förutom hemkört.net, tillsammans med sin syster företaget Systrarnas Skafferi som säljer sina produkter på marknader och liknande. Hans har alltid arbetat med grönsaker på olika sätt, och är dessutom kostrådgivare och träningsinstruktör. Han har sina odlingar i Björksta, där det växer mer än 100 olika sorters grönsaker. Tillsammans har de haft ett stort engagemang kring Bondens egen Marknad där de sålt sina produkter, och nu driver de alltså Hemkört tillsammans och hoppas att allt fler ska upptäcka nyttan av ekologiska, närproducerade varor!