Exempel på recept för matkasse:
Honungsstekt karré med majs, rostad potatis och gurksås
Honung och rosmarin är en smarrig kryddkombo till fläskkött.
Utrustning: en ugnsplåt
Tidsåtgång: ca 50 min
4 portioner
Ingredienser:
ca 500 g benfri fläskkarré
1,5 msk flytande honung (h)
1 tsk rosmarin (h)
salt och svartpeppar (h)
Rostad potatis och majs:
500 g potatis, tvättad med skal
2+1 msk olivolja (h)
1 tsk rosmarin (h)
salt och svartpeppar (h)
2 majskolvar, förkokta
Gurksås:
0,5 gurka
2 dl lätt crème fraiche
finrivet skal av ½ citron
salt och svartpeppar (h)
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 175°. Dela karrén på längden och lägg på en ugnsplåt med bakpapper.
2. Ringla över honung och krydda med rosmarin, salt och peppar. Stek i mitten av ugnen tills innertemperaturen är 70°. (Efter 15 minuter läggs potatisen runt om karrén och efter 25 minuter majsen.)
3. Klyfta potatisen och blanda i en bunke med 2 msk olivolja, rosmarin, salt och peppar. Lägg bredvid köttet på plåten när det har gått 15 min av stektiden.
4. Dela varje majskolv i 4 bitar. Blanda med 1 msk olja och lite salt. Lägg bredvid köttet och potatisen efter ytterligare 10 minuters stektid. Stek tills köttet är klart, ca 15 minuter till.
5. Riv fint skalet på en halv citron. Skala gurkan och dela den. Skrapa bort kärnorna med en sked. Skär gurkan i tärningar.
6. Blanda gurktärningarna med crème fraiche, citronskal, salt och peppar i en bunke.
7. Servera karrén skuren i skivor med potatisen, majsen och gurksåsen.