Intervju Årstiderna

Matkasseguiden ställer 7 frågor till Margareta Kingham på Årstiderna. Läs mer om Årstiderna – www.arstiderna.com här!

 Intervju Årstiderna

Bild arstiderna.com
1. På vilket sätt skiljer sig ert erbjudande från andra leverantörer av mat för hemkörning?

Vi levererar både måltidslösningar i form av tre olika erbjudande Familjefavoriten – anpassad för familjen, Jorden runt – lite mer exotiska smaker, Vegetariska lådan – helt vegetarisk. Sedan har vi enbart grönskaslådor, fruktlådor och mix frukt & gröntlådor. Förutom dessa har vi många extravaror man lätt kan addera till sin beställning. Alla våra varor är 100% ekologiskt och kravmärkta leveranserna sker i trälådor som åter returneras vid nästa leverans.

2. Hur har utvecklingen sett ut historiskt sett och vad ser ni kommer att hända under den närmsta framtiden?

Årstiderna har funnits i Sverige sedan 2006, och haft en jämntillväxt. I slutet av 2012 blev det nytt ägarskap och framtidsmässigt vill vi fokusera på att utöka utbudet och förbättra vår tjänst. I januari 2013 blev Årstiderna utsedda till Bäst i test i Expressen. Och i mars släpper vi en app som gör det enklare att handla och få information, för att ytterligare tillgodose servicen att vara kund hos oss.

3. Hur ser ert erbjudande ut och vad kostar det att vara kund hos er?

Erbjudandet är att man kan abonnera på måltidslösningar eller frukt och eller grönsakslådor. Priserna varierar från vilken storlek på låda man beställer, men vi har lådor från 195 kr och uppåt.

4. Vilka anpassningar av sin leverans kan man som kund göra hos er?
(allergier, tider, antal personer, dagar, etc)

Vi levererar måndagar och torsdagar beroende på var i landet man bor, vi har alla varor förpackade så att de kan klara sig utan att man måste vara hemma på plats när leverans sker (tex färska kött och mejeriprodukter i en frigolitlåda med is). Vi har måltidlösningar för alla storlekar på hushåll från 4 personer till singelhushåll. Små och stora frukt & gröntlådor, anpassningsmöjligheter med våra extravaror med tillval av tex extra kött, och grönsaker.

5. Arbetar ni med någon tydlig strategi när det gäller miljö- och hälsofrågor?

Vi har en tydlig ekologisk strategi att alla våra produkter skall vara odlade och hanterade på ett så miljövänligt sätt som det överhuvudtaget går. Alla leveranser från urspungsorten är också mycket noga kontrollerat vi har tex inga flygleveranser av våra produkter.

6. Vilka är dina/era bästa tips för att lyckas köket?

Vi skickar varje vecka med recept som är enkla och tydliga att följa. För att lyckas i köket så skall man ha roligt och ge sig lite extra tid/mod att våga prova nya sätt att laga mat på. Då kommer du lyckas och samtidigt ha väldigt roligt på vägen och ge ett gott resultat.

7. Vilka är de tre främsta anledningarna för att använda Årstiderna och prova Årstidernas matkasse?

a) Maten smakar så fantastiskt mycket mer och godare när den är helt ekologisk framtagen.

b) Allt vi levererar är ekologiskt och kravmärkt, det är bättre för miljön och mer hälsosamt för den som äter det. Genom att vi tar fram alla produkter, behöver kunden inte själv gå runt och leta för att finna alla produkter i specialbutiker och det levereras fritt hem till dörren.

c) Årstiderna anpassar sitt utbud efter säsongen, därav vårt namn Årstiderna. Dvs att utbudet ändras över säsongen och produkterna ändras och följer naturens egen naturliga gång. Det ger produkter som smakar som bäst då de är i sin bästa skördetid.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder