Intervju Ecoviva

Här får Ecoviva möjligheten att berätta mer om sin verksamhet och vad som är viktigt för dem.

Läs mer om Ecoviva hos oss på Matkasseguiden här!

Besök Ecoviva och beställ någon av deras matkassar här!

Intervju Ecoviva

1. Hur kom det sig att Ecoviva grundades och vilka är det som äger och driver Ecoviva?

Ecoviva grundades av Annika Riis Kristoffersson och Amina Bergendahl då vi ansåg att det saknades en kvalitetsmatkasse, med ekologiska råvaror man inte kan finna i enbart en butik och naturligtvis riktigt goda recept med hänsyn till säsong.

2. På vilket sätt skiljer sig ert erbjudande från andra leverantörer av mat för hemkörning?

Ecoviva är en prisad och ekologisk matkasse. Naturligt svenskt och KRAV-märkt kött och kyckling från glada djur. Obesprutade grönsaker som förr i tiden. Även svenskt mathantverk såsom handbakat steugnsgräddat bröd eller handgjorda galetter. Veckans Affärer skrev träffande ”Ecoviva levererar råvaror för den medvetna konsumenten”. Dessutom har Ecoviva vunnit en rad priser, utmärkelser och ”Bäst i test”.

3. Hur har utvecklingen sett ut historiskt sett och vad ser ni kommer att hända under den närmsta framtiden?

Utvecklingen är positiv. Vi har utökat sortimentet med en lakto-ovo vegetarisk matkasse, Vego som välkomnats av kunder och även fått Bäst i test. Vi erbjuder nu även fruktlåda med 5kg 100% ekologisk frukt. Ecoviva återfinns nu även på fler orter än Stockholm, även Uppsala och Göteborg. Ecoviva vill fortsätta att utvecklas med fler produkter och bättre spridning, dock med bibehållen kvalitet.

4. Hur ser ert erbjudande ut och vad kostar det att vara kund hos er?

Ecoviva Classic (mixad matkasse) kostar 849kr för en leverans och Vego kostar 749kr. Som ny kund får man gratis fruktlåda med 5kg ekofrukt, värde 179kr. Det blir svårt att jämföra priset med andra aktörer som inte har samma höga innehåll av ekologiska kvalitetsråvaror vilka kostar mer.

5. Vilka anpassningar av sin leverans kan man som kund göra hos er? (allergier, tider, antal personer, dagar, etc)

Ecoviva har en unik service med utsatt leveranstid +- 30 minuter. Det innebär att kunden får avsiering i förväg och kan optimera sin dag. Ecovivas matkasse innehåller 4 vardagsmiddagar och 4 portioner per dag. Vi levererar högsta andelen rena råvaror så kunden kan lätt byta ut en vara om den inte passar. Våra kunder kan även se kommande menyer och recept på hemsidan och flexibelt boka/avboka enskilda matkassar om man har särskilda matpreferenser.

6. Arbetar ni med någon tydlig strategi när det gäller miljö- och hälsofrågor?

Sedan start arbetar vi aktivt med våra 3 kärnvärden, LUST, HÄLSA och HÅLLBAR MILJÖ som genomsyrar hela vår verksamhet. Vi tar hänsyn till många miljöaspekter och vi nämner här några. Vi mäter kontinuerligt andel ekologiska/miljömärkta råvaror i kassen enligt vår REKO-skala framtagen av miljöexpert. Den höga andelen ekologiskt (i snitt ca 85-90%) innebär förutom råvaror av hög kvalitet, att vi främjar en giftfri miljö och god djurvälfärd. Ekologiska råvaror utan rester av bekämpningsmedel är även en betydande hälsoaspekt. Vi näringsberäknar varje måltid enligt kriterier från nutritionist för bra näringsbalans i måltiderna. Matkassens planering och inköp av råvaror optimeras så att matsvinnet blir minimalt och vi klimatkompenserar våra transporter till kund och/eller använder oss av biogaskylbil.  Vårt miljöarbete har uppmärksammats i flera sammanhang, bland annat har vi som enda matkasseföretag i Sverige blivit semifinalister i Arla Guldko för bästa miljöarbete tre år på raken.

7. Vilka är dina bästa tips för att lyckas köket?

Använd bra, gärna ekologiska, råvaror och planera inköpen för att försöka skapa lust kring mat och matlagning. Involvera gärna hela familjen i både planering och matlagning för trevlig samvaro och främja matintresset inom familjen. Alla är inte lika intresserade av mat och matlagning, men vardagsmat behöver inte vara så komplicerat. Har man ont om tid finns numer många bra ekologiska halvfabrikat på naturliga råvaror. När lusten faller på och inspirationen finns, laga mat från grunden, våga prova nya saker och ta ut svängarna, men gör det inte till ett ”måste”, då blir det bara ett stressmoment. Tryter inspirationen eller om man behöver avlastning, varför inte prova en matkasse från Ecoviva?

8. Vilka är de tre främsta anledningarna för att använda och prova Ecovivas matkasse?

Inspiration med riktigt fina råvaror och nytänkande recept. Ecovivas mat har fått många utmärkelser, ”bäst i test” och blivit topplacerade i de utvärderingar som vi varit med i.

Avlastning med färdigplanerade veckomenyer med hemleverans av en mångfald av ekologiska spännande råvaror som inte finns i enbart en butik och som skulle ta timmar att inhandla själv.

Investera i framtiden. Öka din egen livskvalitet med god, ekologisk och hälsosam mat på middagsbordet samtidigt är Du med och bidrar till vår framtid och miljön. Det gillar vi!

 Besök Ecoviva här!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder