Karlstein.nu testar Middagsfrid

FöretagMiddagsfrid
TestareKarlstein.nu
Typ av matkasseStora matkassen
Antal dagar5
Antal personer4
Allmän kommentarPlus Minus
LeveransVäl inom utsatt tid.Varorna väl kylda. Inget.
RåvarorFräscha.Överlag god kvalitét.Vissa råvaror håller ej hela veckan. Lite snålt att dela en paprika mellan två rätter.
ReceptRoliga, inpirerande.Annorlunda med fantasi.Opedagogiskt upplagda, dålig struktur, lite krångliga.
Namn på rättBetyg 1-5 (5=bäst, 1= sämst)
Maträtt 1Fransk potatissallad med rådjursbiffar & kryddsmör5
Maträtt 2Frasig salamipizza med rucola4
Maträtt 3Lax med mango-lime-yoghurt3
Maträtt 4Kalkongryta med mangochutney3
Maträtt 5Chicken drumsticks med rosmarinpotatis & krispig sallad4

Idén med att få en matkasse levererad hem till dörren är genial. Inget handlade, ingen stress, bara direkt hem från jobbet och börja kocka. Själva hemleveransen är kanske just matkasseidéns starkaste fördel.

Karlstein.nu fick i uppdrag av Matkasseguiden.se att testa den stora matkassen från Middagsfrid

Kassen levererades hem på söndagskvällen. Det är tänkt att man ska inleda sitt matlagande först dagen efter, men då jag fick den kylskåpskalla kassen i så skaplig tid kunde jag börja redan på söndagen.

matkasse innehåll

De fem rätterna som vardera räcker till fyra personer, är satta i en viss ordning för att garantera att samtliga råvaror håller sig fräscha veckan ut. Då jag har svårt att ta order i mitt eget kök, ändrade jag lite i ordningen och gick direkt på den färska laxen. Gemensamt för samtliga råvaror är att de känns otroligt fräscha. Sallad och frukt, kött och fisk, ja allt kändes färskt och av bra kvalitet. Vissa råvaror gav till och med lite torgkänsla, då man sällan hittar dessa i de vanligare butikerna.

Chicken drumsticksFrasig salamipizza med ruccolagrytalaxrådjursbiffar

Recepten upplevde jag som genomtänkta, inspirerande, ofta färglada och säsongsbetonade. Middagarna är gjorda för att med sin smak passa hela familjen och räcker precis. Det är inte för mycket, inte för lite. (En liten varning med avseende på storleken på portionerna vill jag dock ge till familjen med tonårsbarn). Några rätter sticker ut. Rådjursbiffarna var fantastiska, medan någon annan middag känns bra, om än lite mindre tilltagen. Vissa recept kräver smärre justeringar och mer kryddning, andra är klockrena och smakerna är över lag intressanta. Tyvärr finner jag recepten lite krångliga. Jag måste kolla igen och igen och igen. Krångligheten beror absolut inte på några svåra moment, utan snarare på sättet de är skrivna.

Salladen som följde med kassen var fantastisk, tyvärr var den oätlig sista dagen när den skulle serveras. Likaså var den halva paprikan som skulle sparas till ett kommande recept ganska skröplig när den skulle användas igen. Här bör man kanske tänka om. Att dela en paprika och låta den vänta i två dagar är ingen bra idé. Även om mjukheten skulle komma att döljas väl i grytan. Dessutom höll paprikan på att slinka ner i sin helhet redan i det första receptet. Man bör alltså noga läsa recepten och inte ta någonting för givet. Många av ingredienserna kommer åter och används igen. Ur ett miljöperspektiv och med tanke på plånboken kan jag bara applådera. Så här resurssnålt har jag aldrig lagat bra mat tidigare. Bra jobbat!

Kommer jag då att använda mig av denna tjänst igen? Absolut, det är bekvämt och med mina mått mätt ett billigt sätt att få ihop vardagen med mat av bra kvalitet. Det som tar emot är möjligen att man blir lite låst. Maten är handlad och måste tillagas. Det spelar ingen roll om det är fotbollsträning, övertid på jobbet eller står något annat på schemat. Maten är där hemma och väntar på dig. Vill man få ny inspiration och finna nya middagsklassiker, är en färdig matkasse en bra idé. Känslan av att få mat, levererad hem till dörren, en söndagskväll, när grannarna ser på, väger upp en del av kassens få svagheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder