Matkasse från Kocken och jag recenseras på Matkasseguiden!

Matkasse från Kocken och jag recenseras på Matkasseguiden!

Idag välkomnar Matkasseguiden.se Linda Jonsson som gästskribent! Nedan kan ni läsa Linda och Lindas familjs vecka med matkasse från Kocken och jag.

När matkassen levereras från Kocken och jag på måndagskvällen blir jag genast hungrig och längtar efter att ta på mig förklädet och kockmössan. Råvarorna doftar ljuvligt och kassen är smakfullt packad innan jag river ur allt med spänning. Företaget levererar färdiga matkassar för fyra middagar varje eller varannan vecka inom Göteborgsområdet.

Matkasse från Kocken och jag  Mat från matkasse Kocken och jag

Kocken och Jag matkasse-recept

Yakiniku med lövbiff och gurksallad
Antar jag är en japanskinspirerad maträtt. Lövbiffen marineras i kockens egna marinad som visar sig vara helt ljuvlig och jag blir lite ledsen över att inte få ta del av receptet (men glad över att inte behöva lägga ner tiden). Allt steks i het panna med böngroddar och salladslök och serveras med ris och en super fräsch gurksallad som jag kommer att göra fler gånger. Smakrikt och fräscht!

Mat från matkasse Kocken och jag  Mat från matkasse Kocken och jag
Citronfrasig kyckling med ajvardipp
Kycklingstrimlor som paneras i ströbröd och citronskal blir fantastiskt krispiga och goda. Tillsammans med en varm sallad på matvete, blomkål, salladslök och bladpersilja samt en mustig ajvardipp blir måltiden komplett och överraskande god. Jag som inte ens gillar panerat.

Svampcarbonara med ruccola
En mycket godare variant på carbonara som i vanliga fall är alldeles för flottigt för mig. Kombinationen av knaperstekt sidfläsk tillsammans med blandad färsk svamp och purjolök blir himmelsk. Att sedan toppa tallriken med bladpersilja, ruccola och parmesan blir pricken över i et och jag kan tänka mig att äta carbonara i morgon igen. Dock är portionen liten, proteinerna för få och jag vill ha meer!

Mat från matkasse Kocken och jag  Mat från matkasse Kocken och jag
Fiskgratäng med skaldjurssås och majrovsallad
En god gratäng med färsk kolja, potatis, fänkål, citron, chili och kockens egen skaldjurssås som hade kunnat vara ännu godare. Tyvärr smakade den inte så mycket som jag hoppats och kändes lite torr. Kanske berodde det på att vi hoppade över chilin så att vår lilla ettåring skulle kunna äta den. Här saknar jag också instruktioner på hur länge gratängen skall stå i ugnen och kanske var det därför den blev torr. Majrovsalladen med morot och rivet äpple var super fräsch till men blev också lite torrt. Godkänt!

Omdöme av Kocken och jag

Jag och min lilla familj har verkligen blivit bjudna på det lilla extra och allt från råvaror till recept känns genuint och äkta. Måltiderna är enkla att tillaga och smakar väldigt gott. Tack vare kockens egna såser, marinader och dipp får måltiden ett stort lyft utan extra arbete.  Gilla gilla!

Kocken och jag bjuder på stor variation och spännande recept som ger mig ny inspiration och glädje i köket. Som träningstokig och kostmedveten uppskattar jag att det serveras gott om grönsaker till varje måltid och att de erbjuder ett hälsosammare alternativ för den som vill. Matvete finns med i kassen och kan ersätta både pasta och ris om man så vill. Tummen upp! För mig är det också viktigt att veta att jag och min familj får i oss bra mat. Eftersom företaget samarbetar med bönder och odlare i närområdet får vi både ekologiska- och närproducerade varor.

Matveckan har varit över förväntan och vi kommer absolut att återvända till Kocken och jag!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder