Kanelstekta kycklingben med apelsin

Exempel på recept från matkasse:

Kanelstekta kycklingben med apelsin från Enkla Middagen

Kycklingrätten har här fått en touch av Nordafrika.

Utrustning: en ugnssäker form, en kastrull

Tidsåtgång: ca 45 min

4 portioner

Ingredienser:

8-10 kycklingben

½ dl olivolja

1½ apelsin, i klyftor

2-3 vitlöksklyftor

½ msk malen kanel

2 tsk rosmarin

salt och peppar

Bulgursallad:

2 dl bulgur

4 dl grönsaksbuljong

1 gurka

1 dl hackade torkade aprikoser

0,5 dl grovhackade hasselnötter

1 dl grovhackad persilja (fryst)

Dressing:

0,5 rödlök, finhackade

3 msk olivolja (h)

1 tsk flytande honung (h)

finrivet skal och saft av ½ apelsin

0,5 tsk salt (h)

2 krm svartpeppar (h)

Tillagning:

1. Tina persiljan på ett fat

2. Sätt ugnen på 225°.

3. Lägg kycklingben, olja, apelsinklyftor (riv skalet av den halva apelsinen som ska vara till dressingen innan apelsinen delas), skalade och krossade vitlöksklyftor samt kryddor i en ugnssäker form. Stek i ugn, ca 25-30 minuter.

4. Blanda ingredienserna till dressingen.

5. Koka buljong som skall användas till bulgurn, genom att kocka 5 dl vatten med den koncentrerade grönsaksbuljongen.

6. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men i buljongen.

7. Dela gurkan och ta bort kärnorna med en sked. Hacka gurkan fint. Blanda alla ingredienser till bulgursalladen. Tillsätt dressingen och blanda väl.

8. Servera kycklingbenen med den ljumma bulgursalladen.

Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Kom igång med din fräscha måltidsplan idag!
Upp till 1 357 kr på 5 kassar

Spara Upp till 1 357 kr på 5 kassar

Kickstarta hösten enklare, snabbare och godare!

9.9