Kanelstekta kycklingben med apelsin

Exempel på recept från matkasse:

Kanelstekta kycklingben med apelsin från Enkla Middagen

Kycklingrätten har här fått en touch av Nordafrika.

Utrustning: en ugnssäker form, en kastrull

Tidsåtgång: ca 45 min

4 portioner

Ingredienser:

8-10 kycklingben

½ dl olivolja

1½ apelsin, i klyftor

2-3 vitlöksklyftor

½ msk malen kanel

2 tsk rosmarin

salt och peppar

Bulgursallad:

2 dl bulgur

4 dl grönsaksbuljong

1 gurka

1 dl hackade torkade aprikoser

0,5 dl grovhackade hasselnötter

1 dl grovhackad persilja (fryst)

Dressing:

0,5 rödlök, finhackade

3 msk olivolja (h)

1 tsk flytande honung (h)

finrivet skal och saft av ½ apelsin

0,5 tsk salt (h)

2 krm svartpeppar (h)

Tillagning:

1. Tina persiljan på ett fat

2. Sätt ugnen på 225°.

3. Lägg kycklingben, olja, apelsinklyftor (riv skalet av den halva apelsinen som ska vara till dressingen innan apelsinen delas), skalade och krossade vitlöksklyftor samt kryddor i en ugnssäker form. Stek i ugn, ca 25-30 minuter.

4. Blanda ingredienserna till dressingen.

5. Koka buljong som skall användas till bulgurn, genom att kocka 5 dl vatten med den koncentrerade grönsaksbuljongen.

6. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen men i buljongen.

7. Dela gurkan och ta bort kärnorna med en sked. Hacka gurkan fint. Blanda alla ingredienser till bulgursalladen. Tillsätt dressingen och blanda väl.

8. Servera kycklingbenen med den ljumma bulgursalladen.