À la carte matkasse

Att få hem en färdig matkasse direkt till dörren underlättar enormt i en stressig vardag då man inte alltid har tid över för att åka till affären eller leta fram trevliga recept. Det är många som vill underlätta sin vardagsmatlagning, utan att behöva bli begränsade av en färdig matkasse med tillhörande recept. Därför har allt fler företag som säljer matkassar börjat erbjuda en à la carte matkasse. Med den här typen av matkasse har du som kund möjlighet att byta ut recept och ingredienser så att de passar dig. Vissa leverantörer ger dig chansen att välja recept och råvaror helt själv, medan andra låter dig välja mellan ett bestämt antal recept. Ett exempel på ett företag som börjat med denna typ av mer flexibla matkasse är Middagsfrid, men även mat.se och Mathem har liknande koncept.

À la carte matkasse – Så går det till

De olika företagen som erbjuder en à la carte matkasse har lite olika upplägg vad gäller hur man själv kan välja recept och råvaror. Gemensamt för alla är i alla fall det faktum att man just kan byta ut ett recept om man exempelvis inte gillar det eller om man föredrar ett annat. När det kommer till hur många recept man kan byta ut per kasse, varierar det mellan företagen. Vanligt är att du som kund får mellan 10 och 15 recept i veckan att välja mellan. Många av företagen erbjuder dessutom ett antal recept som är helt unika för den som väljer just en à la carte matkasse.

Varför företagen från början valde att satsa på just en à la carte matkasse var för att kunderna efterfrågade mer valfrihet och chansen att kunna skräddarsy den färdiga matkassen. Vissa av företagen har valt att helt frångå den färdiga matkassen och låta sina kunder fritt välja mellan vilka recept och råvaror de vill få hemlevererade, medan andra låter kunden välja mellan olika recept från de befintliga och färdiga matkassarna.

Vad kostar det?

Att få hem en à la carte matkasse behöver absolut inte bli dyrare än att köpa en färdig matkasse. Men priset varierar självklart mellan olika företag. Vänder du dig exempelvis till ett företag som mat.se, där du själv väljer dina recept och dina råvaror, blir priset baserat på hur dyra de råvaror du väljer är. Väljer du exempelvis att äta oxfilé hela veckan, blir det således dyrare än om du bara vill äta potatis. Samma sak gäller med Mathems à la carte matkasse eftersom du där väljer helt själv bland deras olika menyer eller kanske till och med sätter ihop din egen meny utifrån olika recept

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder