Linas Matkasse delar upp sina recept i snabb, medel och tuff. Det här receptet med Kyckling i gräddig spenatsås med soltrokad tomat och tagliatelle är för en snabb matkasse.
Kyckling i gräddig spenatsås med soltorkad tomat och tagliatelle
- Tina 250 g spenat och krama ur vätskan.
- Finhacka 125 g schalottenlök och skär 250 g champinjoner i klyftor. Strimla ca 600 g kycklingfile tunt.
- Koka ca 360 g tagliatelle.
- Ta fram en rymlig stekpanna eller traktörpanna och stek kycklingen i lite olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. För kyklingen åt sidan i pannan och fräs lök, champinjoner och pressa ner 1 vitlöksklyfta.
- Strimla 90 g soltorkade tomater (1/2 burk). Tillsätt tomatstrimlorna och bladspenaten. Pudra över 1 msk vetemjöl. Häll på 3 dl mjölk och 1 dl grädde. Låt allt koka ihop under omrörning några minuter.
- Servera med nykokt pasta
Levereras av Linas Matkasse
- Champinjoner
- Grädde
- Kycklingfile
- Schalottenlök
- Soltorkade tomater
- Spenat
- Tagliatelle
- Vitlöksklyfta
Att ha hemma
- Mjölk
- Olja
- Salt
- Svartpeppar
- Vetemjöl