Kyckling i spenatsås

Linas Matkasse delar upp sina recept i snabb, medel och tuff. Det här receptet med Kyckling i gräddig spenatsås med soltrokad tomat och tagliatelle är för en snabb matkasse.

Kyckling i gräddig spenatsås med soltorkad tomat och tagliatelle

  1. Tina 250 g spenat och krama ur vätskan.
  2. Finhacka 125 g schalottenlök och skär 250 g champinjoner i klyftor. Strimla ca 600 g kycklingfile tunt.
  3. Koka ca 360 g tagliatelle.
  4. Ta fram en rymlig stekpanna eller traktörpanna och stek kycklingen i lite olja. Krydda med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar. För kyklingen åt sidan i pannan och fräs lök, champinjoner och pressa ner 1 vitlöksklyfta.
  5. Strimla 90 g soltorkade tomater (1/2 burk). Tillsätt tomatstrimlorna och bladspenaten. Pudra över 1 msk vetemjöl. Häll på 3 dl mjölk och 1 dl grädde. Låt allt koka ihop under omrörning några minuter.
  6. Servera med nykokt pasta

 

Levereras av Linas Matkasse

  • Champinjoner
  • Grädde
  • Kycklingfile
  • Schalottenlök
  • Soltorkade tomater
  • Spenat
  • Tagliatelle
  • Vitlöksklyfta

 

Att ha hemma

  • Mjölk
  • Olja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Vetemjöl

Beställ Linas Matkasse