Linneas familj och matkassarna

Matkasseguiden tycker att det är viktigt att visa upp alla sidor av vår nu för tiden berömda matkassar. För en tid sedan läste vi ett debattinlägg av Linnea Berglund som bloggar på http://www.linneaberglund.se, hon var på ett sakligt sätt inte odelat positiv till matkassar, i alla fall när det kom till henne och hennes familj. Vi på Matkasseguiden gillar verkligen idén med matkassar och så som vardagen blir enklare och mer variationsrik med en matkasse men låter ändå Linnea komma till tals nedan!

Jag har skrivit om det här förut, men det tål att tas upp igen. Matkassarna. Alla dessa matkassar som finns. Det är Linas och det är Matfrid och jag vet inte allt vad de heter. Jättebra koncept. För vissa. Vi har provat i ett par omgångar, för vi vill så gärna att det ska fungera. Slippa tänka och fundera ut nyttiga recept, bara få det hemlevererat och på under en timme kunna fixa maten utan krusiduller. Äta varierat. Allt det där ni vet. I teorin är det fantastiskt, även om det hade varit ännu bättre om det medföljde en kock som gjorde maten så att man slapp även det.

Nu är det tyvärr så att det i vår familj bara fungerar just i teorin. Anledningarna är två. Dels har vi flera olika allergier, i alla fall två olika, så flera av recepten fungerar inte för oss. Alltså måste vi ändå handla till andra varor och i vissa fall skippa recepten helt. Redan där faller liksom hela idén. Det andra är att vår fyraåring inte är sådär sofistikerad och modern så att hon äter bulgur, matvete, quorn eller olika ostar och svampar. Hon vill ha vanlig mat. Alltså helt vanlig husmanskost, utan modern touch. Allra helst vill hon ha makaroner och falukorv eller köttbullar varje dag (det får hon inte), och svimmar nästan när vi presenterar den mat som enligt Linas barnkasse älskas av barn.

Jag tillhör inte den skara föräldrar som kan ställa fram mat jag vet att mitt barn inte får i sig trots att hon försöker och vägra henne annan mat med orden ”det här är vad som serveras, ät eller gå hungrig”. Jag fixar inte det, skulle inte vilja vara sån heller. Alltså faller matkassarna bort i vår familj. Det spelar liksom ingen roll hur nyttigt och bra det är om maten blir kvar på tallriken. Några av recepten är finemang, men flertalet innebär att jag ändå får både komma på annat och/eller handla utöver det som finns i kassen.

Bra i teorin, dåligt i praktiken. I alla fall för oss.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder