Mat & Ro matkasse recenseras med omdöme!

Vår familj fick chans att prova en matkasse från Mat&Ro genom Matkasseguiden. Vi – mamma, pappa och dotter – bor i Malmö och brukar laga mat från grunden och handlar helst närproducerat eller ekologiskt. Matkassen vi provade var en Familjekasse för 5 middagar och för fyra personer.

Att få maten hemkörd till dörren är väldigt lyxigt, synd dock att den kom efter kvällsmaten, vilket då gjorde att man ändå fick planera och handla för måndagskvällen. Vore kanske bra om man fick ett lite mindre ”fönster” då maten skulle dyka upp så man vet om den hinner komma eller inte.

Leverans betyg: 3/5 då vi fick handla och fixa med måndagens kvällsmat.

JUST NU! Matkasseguiden.se erbjuder dig som ny kund 200 kronor i rabatt på första matkassen med rabattkoden MATKASSE200. Klicka här!

Mat&Ro skriver på sin hemsida att deras råvaror kommer från lokala odlare och producenter. Det tycker vi känns bra men tyvärr är det ju bara vissa av produkter som man ser om det stämmer på efter som t ex de flesta grönsakerna inte är märkta. Vore intressant att veta var squashen, blomkålen och tomaterna kommer ifrån. Hade även varit intressant att veta lite mer om de små lokala odlarna de får potatisen och äggen ifrån. Kanske en länk på Mat&Ro:s hemsida eller ett litet reportage? Det som vi tyckte var sämst var att äggen inte var ekologiska och att ”fiskrätten” bestod av kräftstjärtar i lag, något som vi aldrig skulle äta med tanke på alla extra ingredienser som var tillsatta för att de skulle hålla!

Råvaror betyg: 2/5 vi tycker att fler varor kunde vara närproducerade och även att vissa enkelt kunde ha bytts ut till något ekologiskt alternativ, kräftstjärtarna tycker vi ingen borde äta! Färsen höll bara två dagar i kylen vilket vi tycker är lite väl kort tid.

En av anledningarna till att vi ville prova en matkasse var att vi tappat inspirationen till att hitta på nya maträtter varje vecka. Men kanske vi redan lagar rätt så omväxlande mat för dessa recept var inte så upphetsande. Dock var det kul att testa Flankstek för den köttdetaljen har vi aldrig handlat innan och det en riktigt fin bit kött. Av olika anledningar slutade det med att vi ändrade i recepten en aning för att passa oss själv bättre.

Recept betyg: 3/5

 

Veckans meny

Stekt ris med kräftstjärtar och mango

Betyg 1/5 Denna lagade vi inte alls.

 

Persiljebiffar med gräddsås

Betyg 4/5 Då färsen bor i frysen har inte denne lagats i skrivande stund, men försbiffar gör vi ofta och med gräddsås kan det aldrig bli fel!

Blandade matvaror

Kyckling pesto

Betyg 4/5 Gott om man gillar pesto!

Kyckling med Pesto

Grönsaksomelett med grillad korv

Betyg 4/5 Vi valde att göra omeletten i stekpannan istället för ugnen och grönsakerna bredvid. Hur man än gör är det enkelt och gott!

Omelett med korv

Flankstek med rostad potatis

Betyg 5/5 Det skulle vara potatis till Flanksteken men då vi inte var sugna på det använde vi blomkålen som var till veckans sallad till att råsteka den i stekpannan.

Flankstek med rostad potatis 

Allt som allt blir vårt betyg för matkassen 3 av 5. Det som drog ner på betyget var främst att vi tycker det kunde ha varit mer närodlade grönsaker (eller i säsong), att vissa varor faktiskt kunde/borde varit ekologiska och att kräftstjärtar är inget alternativ till en fiskrätt! Vore kanske även bra med ett fyra-dagars alternativ då många av kunderna inte får sin matkasse förrän efter kvällsmaten på måndagen.

JUST NU! Matkasseguiden.se erbjuder dig som ny kund 200 kronor i rabatt på första matkassen med rabattkoden MATKASSE200. Klicka här!

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder