Falukorvsgryta med ratatouillesås
Falukorven gör sig bra bland medelhavsgrönsakerna!
Utrustning: en ugnssäker form
Tidsåtgång: ca 35 min
4 portioner
Ingredienser:
550 g falukorv
2 paprikor
1 zucchini
1 dl svarta oliver
2 msk olivolja (h)
salt och svartpeppar (h)
½ tsk oregano (h)
2½ dl tomatsås
Tillbehör:
4 port bulgur
4 morötter
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 225°.
2. Skär korven i bitar. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Ansa och dela zucchinin i halvmånar. Blanda grönsaker, oliver, olja, salt, peppar och örtkrydda i en ugnssäker form. För ut grönsakerna mot sidorna och lägg korven i mitten.
3. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Häll på tomatsåsen och tillaga ca 10 minuter till.
4. När maten är i ugnen tillagar vi bulgurn. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.
5. Skala morötterna och skär i lagom stora stavar.
6. Servera bulgurn till korvgrytan och morotsstavarna.