Falukorvsgryta med ratatouillesås

Matkasserecept:

Falukorvsgryta med ratatouillesås

Falukorven gör sig bra bland medelhavsgrönsakerna!

Utrustning: en ugnssäker form

Tidsåtgång: ca 35 min

4 portioner

Ingredienser:

550 g falukorv

2 paprikor

1 zucchini

1 dl svarta oliver

2 msk olivolja (h)

salt och svartpeppar (h)

½ tsk oregano (h)

2½ dl tomatsås

Tillbehör:

4 port bulgur

4 morötter

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 225°.

2. Skär korven i bitar. Kärna ur paprikorna och skär i bitar. Ansa och dela zucchinin i halvmånar. Blanda grönsaker, oliver, olja, salt, peppar och örtkrydda i en ugnssäker form. För ut grönsakerna mot sidorna och lägg korven i mitten.

3. Stek i mitten av ugnen ca 15 minuter. Häll på tomatsåsen och tillaga ca 10 minuter till.

4. När maten är i ugnen tillagar vi bulgurn. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen.

5. Skala morötterna och skär i lagom stora stavar.

6. Servera bulgurn till korvgrytan och morotsstavarna.