Gulaschsoppa med gräddfil

En värmande och matig soppa med lite hetta från en matkasse.

Utrustning: en gryta eller kastrull

Tidsåtgång: ca30 min

4 portioner

 

Ingredienser:

2 chorizokorvar

1 gul lök

1 gul paprika

ca 500 g nötfärs (fryst)

olivolja (h)

0,75 dl tomatpuré (h)

1,5 tsk malen kummin (h)

1,5 tsk paprikapulver (h)

3 st konc. köttbuljong

15 dl vatten

salt och peppar (h)

 

Tillbehör:

2 dl gräddfil

bröd

Tillagning:

1. Tina nötfärsen i kylskåpet under natten innan.

2. Koka upp den koncentrerade köttbuljongen i 15 dl vatten.

Skiva chorizon. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.

3. Bryn färsen i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt korv, lök och paprika och stek med en liten stund. Tillsätt tomatpuré, kryddor och 1,25 liter köttbuljong. Låt koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

4. Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen.

5. Servera soppan med en gräddfilsklick och varmt bröd.

Barnens tips: Servera brödet ostgratinerat!

Kockens tips: Strö finrivet citronskal över gräddfilen. Vänd i kokt, tärnad potatis i soppan för att få den matigare.

Koka gärna potatisen till morgondagens omelett redan idag!