En värmande och matig soppa med lite hetta från en matkasse.
Utrustning: en gryta eller kastrull
Tidsåtgång: ca30 min
4 portioner
Ingredienser:
2 chorizokorvar
1 gul lök
1 gul paprika
ca 500 g nötfärs (fryst)
olivolja (h)
0,75 dl tomatpuré (h)
1,5 tsk malen kummin (h)
1,5 tsk paprikapulver (h)
3 st konc. köttbuljong
15 dl vatten
salt och peppar (h)
Tillbehör:
2 dl gräddfil
bröd
Tillagning:
1. Tina nötfärsen i kylskåpet under natten innan.
2. Koka upp den koncentrerade köttbuljongen i 15 dl vatten.
Skiva chorizon. Skala och hacka löken. Kärna ur och tärna paprikan.
3. Bryn färsen i olja i en gryta eller kastrull. Tillsätt korv, lök och paprika och stek med en liten stund. Tillsätt tomatpuré, kryddor och 1,25 liter köttbuljong. Låt koka 15 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4. Värm brödet i ugnen enligt anvisning på förpackningen.
5. Servera soppan med en gräddfilsklick och varmt bröd.
Barnens tips: Servera brödet ostgratinerat!
Kockens tips: Strö finrivet citronskal över gräddfilen. Vänd i kokt, tärnad potatis i soppan för att få den matigare.
Koka gärna potatisen till morgondagens omelett redan idag!