Italiensk kycklingpasta. Matkasserecept från Enkla Middagen:
En ny pastafavorit för familjen.
Utrustning: en stekpanna med höga kanter, en kastrull
Tidsåtgång: ca 35 min
4 portioner
Ingredienser:
250 g fryst bladspenat (fryst)
1 vitlöksklyfta
95 g soltorkade tomater i olja
ca 400 g kycklingfilé
olivolja (h)
salt och peppar (h)
2,5 dl matlagningsgrädde
450 g tagliatelle
Tillbehör:
0,5 st grönsallad
Tillagning:
1. Tina spenaten i kylskåpet kvällen innan.
2. Krama vattnet ur spenaten och strimla den grovt. Skala och finhacka vitlök samt strimla de soltorkade tomaterna. Skär kycklingfilén i mindre bitar.
3. Bryn kycklingen i olja i en panna med höga kanter, salta och peppra. Rör i spenat, vitlök, tomater och grädde. Låt koka 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.
4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
5. Strimla grönsalladen.
6. Servera pastan med kycklingsåsen och grönsallad.
Barnens tips: Servera med riven ost.
Kockens tips: Tillsätt stekta champinjoner!