Italiensk Kycklingpasta

Italiensk kycklingpasta. Matkasserecept från Enkla Middagen:

En ny pastafavorit för familjen.

Utrustning: en stekpanna med höga kanter, en kastrull

Tidsåtgång: ca 35 min

4 portioner

 

Ingredienser:

250 g fryst bladspenat (fryst)

1 vitlöksklyfta

95 g soltorkade tomater i olja

ca 400 g kycklingfilé

olivolja (h)

salt och peppar (h)

2,5 dl matlagningsgrädde

450 g tagliatelle

 

Tillbehör:

0,5 st grönsallad

 

Tillagning:

1. Tina spenaten i kylskåpet kvällen innan.

2. Krama vattnet ur spenaten och strimla den grovt. Skala och finhacka vitlök samt strimla de soltorkade tomaterna. Skär kycklingfilén i mindre bitar.

3. Bryn kycklingen i olja i en panna med höga kanter, salta och peppra. Rör i spenat, vitlök, tomater och grädde. Låt koka 5 minuter. Smaka av såsen med salt och peppar.

4. Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

5. Strimla grönsalladen.

6. Servera pastan med kycklingsåsen och grönsallad.

Barnens tips: Servera med riven ost.

Kockens tips: Tillsätt stekta champinjoner!