Från Enkla Middagen kommer här ett recept på den mytomspunna Biff à la Linström som är för i en matkasse onsdagen vecka 12 2011.
En enkel variant av restaurangklassikern Biff à la Lindström.
Utrustning: en ugnssäker form, en kastrull
Tidsåtgång: ca 45 min
4 portioner
Ingredienser:
2 msk ströbröd (h)
1 dl mjölk (h)
ca 500 g nötfärs
1 ägg
1 liten gul lök, finhackad
1 dl hackade, inlagda rödbetor
2 msk lätt hackad kapris
0,5 tsk salt (h)
2 krm svartpeppar (h)
Tillbehör:
400 g morötter
Potatismos:
800 g potatis
ca 2 dl mjölk (h)
1 msk smör (h)
salt och peppar (h)
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Hacka lök, rödbetor och kapris.
3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå några minuter. Vänd ner färsen och övriga ingredienser och rör till en smidig smet.
4. Lägg färsen i en ugnssäker form, forma den till en limpa mitt i formen. Skala och skär morötterna i stavar och lägg runt om färsen. Tillaga i ugn ca 30 minuter.
5. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölk. Mosa potatisen och rör med den varma mjölken och smöret till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.
Barnens tips: Behåll morotsstavarna råa till barnen.
Kockens tips: Servera stekt ägg och HP-sås till köttfärslimpan.