Köttfärslimpa à la Lindström

Från Enkla Middagen kommer här ett recept på den mytomspunna Biff à la Linström som är för i en matkasse onsdagen vecka 12 2011.

En enkel variant av restaurangklassikern Biff à la Lindström.

Utrustning: en ugnssäker form, en kastrull

Tidsåtgång: ca 45 min

4 portioner

 

Ingredienser:

2 msk ströbröd (h)

1 dl mjölk (h)

ca 500 g nötfärs

1 ägg

1 liten gul lök, finhackad

1 dl hackade, inlagda rödbetor

2 msk lätt hackad kapris

0,5 tsk salt (h)

2 krm svartpeppar (h)

 

Tillbehör:

400 g morötter

 

Potatismos:

800 g potatis

ca 2 dl mjölk (h)

1 msk smör (h)

salt och peppar (h)

 

 

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Hacka lök, rödbetor och kapris.

3. Blanda ströbröd och mjölk i en bunke och låt stå några minuter. Vänd ner färsen och övriga ingredienser och rör till en smidig smet.

4. Lägg färsen i en ugnssäker form, forma den till en limpa mitt i formen. Skala och skär morötterna i stavar och lägg runt om färsen. Tillaga i ugn ca 30 minuter.

5. Skala och koka potatisen mjuk i saltat vatten. Värm mjölk. Mosa potatisen och rör med den varma mjölken och smöret till ett slätt mos. Smaka av med salt och peppar.

Barnens tips: Behåll morotsstavarna råa till barnen.

Kockens tips: Servera stekt ägg och HP-sås till köttfärslimpan.