Potatisomelett med rökt kalkon – Från Enkla Middagen Matkasse
Medelhavets svar på vår bondomelett.
Utrustning: en stekpanna
Tidsåtgång: ca 35 min
4 portioner
Ingredienser:
8 kokta, kalla potatisar
1 purjolök
1 röd paprika
olivolja (h)
1 tsk salt (h)
1 krm svartpeppar (h)
5 ägg
Tillbehör:
120 g rökt kalkon i skivor
3 st tomater
0,5 rödlök
1 msk olivolja
0,5 msk vinäger
salt (h)
svartpeppar (h)
Tillagning:
1. Koka potatisen kvällen innan.
2. Tärna tomater och hacka rödlök, blanda i en skål. Rör ihop en dressing genom att blanda 1 msk olivolja och 0,5 msk vinäger med lite salt och svartpeppar.
3. Skiva potatisen. Ansa, skölj och skiva purjolöken. Kärna ur och tärna paprikan.
4. Fräs purjo och paprika i olja i en stekpanna tills det är mjukt. Ta upp och stek potatisen i olja några minuter. Lägg tillbaka lök och paprika. Krydda med salt och peppar.
5. Vispa upp äggen och häll över grönsakerna i pannan. Lyft på potatisen så att smeten kan rinna ner. Stek tills omeletten stelnar. Vänd den med hjälp av ett stort lock och stek på andra sidan.
6. Servera omeletten varm eller ljummen med rökt kalkon och tomatsallad.
Barnens tips: Servera omeletten i hamburgerbröd.
Kockens tips: Toppa med din favoritört. Omeletten är också god kall och perfekt att ta med på utflykten.