Matkasse Handla24 och ICA recenseras av bloggare

Matkasse Handla24 och ICA recenseras av bloggare

Matkasseguiden välkomnar Frida Källgren som gästrecensent. Hon har under en vecka lagat recepten som medföljer och reflekterat över Handla24’s matkasse. Frida bloggar i vanliga fall på Vie à la campagne.

Matkasseguiden.se fortsätter sin recensionsserie, idag med en recension från bloggaren Frida Källgren, som du hittar på bloggen

Jag skulle vilja påstå att jag och min sambo är bra på att laga mat. Vi tycker att matlagning är roligt, men vad vi är mindre bra på är att planera för vardagsmaten. Eftersom jag är student, och har mer eller mindre flexibla tider, så har denna planering naturligt blivit min uppgift. Jag har nog, de senaste 2 åren, lagt mellan 30- 60 min dagligen på att planera samt inhandla det som ska ätas till kvällen. Denna tidsåtgång ledde till en diskussion som vi hade för drygt en vecka sedan där vi kom fram till att antingen så måste vi börja storhandla eller så provar vi en matkasse. Eftersom våra dagar är fullspäckade med jobb och studier kom vi fram till att en matkasse skulle ge oss mer tid till det som vi tycker är roligt.

Varför valde vi handla24.se?

Efter en jämförelse av några de matkassarna som vi hade att välja på, i Örebro, så kom vi fram till att handla24.se verkade mest intressant och prisvärd. Vi handlar nästan uteslutande vår mat på ICA och därav föll det sig naturligt att välja en matkasse som levereras av dem. Detta innebar även att vi kunde betala med ICA-kortet samt få bonus på matkassen. Ett annat stort plus med handla24.se är att man kan få matkassen utkörd. För oss, som bor centralt, tillkom ingen extra avgift för denna tjänst. När matkassen levererades till oss fick vi se att det var billigare än vi ha räknat med. Efteråt har vi förstått att de har ett ”prova-på-pris”, där de ger 200 kr i rabatt på allra första matkassen. Väldigt trevligt tyckte vi!

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Nu kommer jag till själva innehållet i matkassen. Vi är mycket nöjda med de råvaror som levererades. Det mesta var ekologiskt och köttfärsen var närproducerad, vilket vi tycker är väldigt viktigt. Ingredienserna är ordentligt tilltagna och vi upplevde snarare att det var för mycket mat än för lite. Handla24.se räknar med att man har vissa ingredienser hemma och i matkassen följer det med en lista där de räknar upp vilka varor det gäller. Varorna som räknades upp var exempelvis basvaror och smaksättare. Detta tycker jag är helt okej och vi har nästan alltid dessa hemma ändå.

Alla rätterna i matkassen smakade mycket bra och var lätta att tillaga. Tidsåtgången som stod angiven på receptet stämde ganska bra. En sak som vi upplever mycket positivt med matkassekonceptet, över huvudtaget, är att vi fått prova mat som vi kanske aldrig skulle ha lagat annars och variationen är stor. Maträtterna som tillagades var Burritos med grönsallad, Yoghurtmarinerad strömming, Fläskkarrégryta, Paprikafylld lövbiff och Pasta med bacon och broccoli. Vi kan absolut tänka oss att prova en matkasse från handla24.se igen.

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder