Matkassen.se

Matkassen.se är numer inte aktiv med leverans av matkasse.

Matkassen.se är ett företag som drivs av personer som alla är småbarnsföräldrar – de känner med andra ord väl till hur svårt det kan vara att både finna tiden för planering, inköp och tillagning av veckans måltider, men också att laga mat som barnen tycker om, utan att tumma på att maten ska vara nyttig och hälsosam. Med detta i bakhuvudet har de utvecklat ett koncept som ska passa de flesta familjer, med två olika matkassar: Matkassen standard och Matkassen plus. Båda dessa kassar innehåller recept på samma maträtter, med den skillnaden att Matkassen standard är anpassad efter en kolhydratfattigare kost, där man istället får med sallad och grönsaker till ett motsvarande värde av den potatis, pasta och ris som följer med i Matkassen plus. Man kan med andra ord välja den kasse som passar ens egen familj bäst. Båda kassarna är packade med råvaror och recept till fem middagar för fyra personer, och leveransen sker direkt hem till dörren varannan eller var fjärde måndagkväll.

Läs mer om ambitionen för matkassen.se

Matkassen.se har som ambition att erbjuda en enkel och prisvärd väg till hälsa för hela familjen. Eftersom tid är något man som småbarnsförälder aldrig har ett överflöd av är recepten lätta att följa och tar för det mesta under 30 minuter att tillaga. En av middagarna som följer med är en så kallad ”dubbelmiddag”, som är tänkt att räcka till två middagar. Då kan du med andra ord spara in ännu mer tid en kväll då du slipper laga middag, eftersom den finns färdiglagad sedan föregående kväll. I Matkassens kassar ingår alltså ingredienser till fyra maträtter, men fem middagar.

Matkassens ambition är att deras kunder ska få lite mer av allt till ett bra pris. Det innebär bland annat bra mat med ordentliga portioner som räcker till en aktiv familj på fyra personer, en prisvärd kasse med livsmedel vars priser är effektivt förhandlade och hälsosam mat där andelen kolhydrater hålls på en hälsosam nivå samtidigt som hjärnan och kroppen får det fett och protein de behöver.