Test med Matkomfort i oktober

Test med Matkomfort i oktober

Hösten drar in över Sverige och vi på Matkasseguiden.se tar tempen på Matkfomfort och deras middagaslösning under vecka 41. Den snygga Matkomfort-kartongen innehåller som vanligt vecko-brevet från Henrik (kock och grundare) som tar upp veckans gastronomiska höjdpunkter och ett par trevligt dryckestips.

Vi gillar att Henrik kan tänka sig att tipsa om goda viner och också vågar trycka på just de rätter han brinner extra för. I veckans brev tipsar Henrik om hur barnen kan hjälpa till i köket på ett bra och roligt sätt.

Vill du veta mer om vad som serverades och hur det smakade? Häng med!

Leverans:

Matkomforts middagslösning levereras dit du vill, i stort sätt över hela Stockholm, i vårt fall sent söndag kväll, en tid som passar oss utmärkt. Precis som sist Matkomfort befann sig under vår testlupp blir man glad av den snygga och väl sammanhållna förpackningen; Hur kan man bli så glad av en snygg kartong? (fråga alla som en gång har packat upp en iPhone).

Lådan som innehåller alla delar för middagarna den kommande veckan. Smart, effektivt och genomtänkt; var sak på sin plats, antingen i originalförpackningar eller i Matkomfort-brandade plastburkar. Allt tydligt märkt med dag och symbol för dagen. Såväl burkar som låda är av så pass bra kvalitet att de med lätthet kan återanvändas i hushållet.

Vänd runt veckobrevet från Henrik och vik ihop veckan triangel – som ställs i köket och beskriver veckans middagar, dag för dag, rätt för rätt.

Ändringar och leveranstider kan du smidigt göra själv via Min sida på Matkomfort.se.

+ Smidigt. Kommer enligt avtalad tid, hälsar och lämnar.

– Ingenting.

Matkomfort middagslösning  Matkomfort middagslösning  Matkomfort middagslösning

Råvaror:

Som vanligt kommer en hel del av maten färdig; såsbaser, stuvningar och oljor, samt denna vecka, den kallrökta laxen. Trevliga varumärken samsas i lådan denna vecka; Leröy, Svenskt Butikskött, Bjäre Kyckling, Ryttes med flera. Påkostat och seriöst.

+Fräscht, bra packat och allt som behövs är med. Samtliga maträtter känns färska och bra veckan igenom.

–Det känns spontant som många såser denna vecka, nu gillar många sås, men för de som inte gör det?

Menyblad:

Triangeln som vi skrivit om ovan funkar bra och känns genomarbetad. Enkel och bra.

+ Tydligt och lättöverskådligt. Momenten beskrivs i tydliga steg som är enkla att följa.

– Dricka-tips utöver vin-tipset i veckobrevet?

Maträtter:

Pasta med hummersås, dill, räkor och grönsaker

Veckans skaldjursrätt. Färska handpillade räkor, sås med hummerfond och frästa grönsaker. I det stora hela enkelt och gott. Vi kompletterade själva med grovriven parmesan. Maten räckte till betydligt fler personer än de tre som är avsedda, känns väl tilltaget och de allra flesta rätterna funkar utmärkt som matlådor under veckan.

Betyg: 3

Vitlökskryddad kalvfärsbiff med med gräddsås, rödlök, råstekt morot och kokt potatis

Riktigt god kalvfärs, fina potatisar och morötter. Vi vågade på oss en liten variant, där svettad rödlök fick gå i biffarna och morötter samt potatis fick gå på ugnsrostning. Den färdiga gräddsåsen var perfekt i konsistens och krydda; kraftig utan att vara stark eller för kryddig.

Betyg: 4

Matkomfort middagslösning  Matkomfort middagslösning

Caesarsallad med majskyckling från Bjäre och rostat surdegsbröd

Matig sallad mitt i veckan; Rejält med färsk, snabbstekt kyckling och en god dressing. När man både ser och smakar den rivna parmesanen i dressingen känns den lyxig. Salladen gick superfort att göra – speciellt eftersom vi snabbstekte brödet med kryddor istället för som Henrik föreslår ugnsrosta det. För den inbitne Caesarsallad-ätaren kan krutonger eller bacon ha saknats – detta känd inte vi av.

Betyg: 4+

Kallrökt lax med pepparrotsstuvad potatis, citron och tomatsallad

Veckans lax! Det tar en stund att förbereda potatisen (för den som kokat all potatis samtidigt till biffen ovan, går det snabbare) – Fin lax från Leröy, 100 gram per per person vilket en bra portion. Medföljande citron och lite färskmald svartpeppar krönte rätten som förmodligen var veckans vinnare. Veckans fläskkött. Instället för att steka karréspetten grillades dem hemma hos oss. Gott och nyttigt. En riktigt fin fläskkarré blev enkelt till goda kryddiga grillspett. Den citronstekta broccolin och rostade potatisen blev matiga tillbehör och eftersom fläskkarrén är ganska marmorerad räckte det fint med den tomat och rotsaksbaserade bbq-såsen.

Betyg: 4

Matkomfort middagslösning  Matkomfort middagslösning  Matkomfort middagslösning

Pris:

Klicka här för att läsa om Matkomforts aktuella erbjudande hos Matkasseguiden!

De aktuella priserna för att Matkomforts olika middagslösningar hittar du här – Jämför matkasse och middagslösningar.

Slutsats:

Middagarna var väl tilltagna och det är enkelt att göra matlådor eller för den delen förändra maträtterna något utan att det går åt mer tid eller förändrar upplevelsen.

Det positva med middagslösningen från Matkomfort är att det blir ännu mer bekvämt och dessutom mer vällagat snabbare än med ett vanligt matkasse-abonnemang. Allt ingår och det känns trots ett lite högre pris än de billigaste matkassarna – riktigt prisvärt.Test med Matkomfort i oktober

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder