Middagsfrid vs. Linas Matkasse

Middagsfrid är inte bara det första företaget att erbjuda hemleverans av färdigplanerade och färdigpackade matkassar, det är även, snart fem år efter starten, fortfarande den största av alla matkasseleverantörer.

Hack i häl ligger Linas Matkasse. Trots att de startade ett år efter Middagsfrid klättrade de snabbt upp till plats nummer två på listan över de största leverantörerna. Så hur skiljer sig då dessa två företag åt? Middagsfrid och Linas Matkasses grundtanke och erbjudande är relativt lika. Båda företagen lägger fokus på att underlätta kundens vardag och samtidigt bidra till ökad inspiration och hälsa genom god och nyttig mat gjord på de allra bästa råvarorna.

Middagsfrid är familjeföretaget som var först i Sverige med att erbjuda hemleverans av färdigplanerade matkassar. Redan 2007 gjorde Kicki Theander, som är företagets grundare, slag i saken och förverkligade sin vision att hjälpa människor att få i sig både nyttig och god mat trots en ofta stressig vardag. För Kicki och de andra på Middagsfrid är både hälsa och miljö högsta prioritet. Att använda sig av ekologiska råvaror såväl som miljövänliga transporter är för gänget i Middagsfrid därför en självklarhet. Middagsfrid har ett stort utbud av olika typer av matkassar. För barnfamiljen kanske 5-dagarskassen är den som passar bäst, medan 3-dagarskassen kanske lockar vännerna som gillar att laga mat ihop ett par gånger i veckan.

Förutom de fantastiska vardagskassarna finns även de mycket populära tilläggskassarna där man kan välja mellan till exempel frukostkassen, fredagsmyskassen eller en kasse innehållande ett brödbakspaket av hög kvalitet för dig som gillar att baka och äta färskt bröd till frukost. Vad du än föredrar så har Middagsfrid garanterat en matkasse som passar dig. Kassarna kan levereras varje eller varannan vecka. Förutom Middagsfrids brinnande intresse för miljö och hälsa, har de även valt att hjälpa människor som har de mindre gott ställt genom att donera matkassar även till de som inte har råd att betala. Som kund hos Middagsfrid bidrar du därför till att även familjer som lever i fattigdom får möjlighet att äta bra och nyttig mat. Prismässigt ligger Middagsfrid något högre än Linas Matkasse. En liten summa som många gärna betalar just på grund av Middagsfrids välgörenhetsarbete.

Linas Matkasse bildades 2008 och har sedan dess växt sig gigantiska bland matkasseföretagen. Med hjälp av de trevliga och informativa reklamfilmerna på TV har Linas Matkasse lyckats nå ut till var och vartannat hushåll runt om i Sverige. Lina Gebäck, som är en av grundarna bakom Linas Matkasse, är dietisten som hela tiden arbetar med att ta fram nya, spännande och nyttiga smakupplevelser för dig och din familj. Med fokus på färska råvaror utan tillsatser fylls matkassarna för att de ska räcka till middagar under alla veckans vardagar, till fyra personer varje kväll.

Varannan vecka får Linas kunder hem en 5-dagarskasse med färska och nästan alltid ekologiska varor samt recept på näringsrika rätter med stor variation. Kassen innehåller två enkla recept, två lite svårare samt ett tuffare recept som ger kunden lite av en utmaning i köket. För att kunderna ska få en så varierad, balanserad och nyttig kost som möjligt innehåller alla 5-dagarskassar både kött, fågel, fisk och en vegetarisk rätt. Denna balans är mycket uppskattad av Linas kunder och är antagligen en bidragande faktor till att mer än 88 % av kunderna väljer att stanna kvar hos Linas Matkasse.

För familjen som varje vecka hellre kombinerar några egna rätter med några rätter enligt Linas recept och råvaror, är 3-dagarskassen perfekt. Till skillnad mot 5-dagarskassen levereras 3-dagarskassen varje vecka och räcker till tre middagar i veckan, till fyra personer. Det här ger varje vecka en härlig balans och kombination av inspiration och utmaning från Linas Matkasse samt chansen att fyra dagar i veckan få laga sina eller barnens favoriträtter, äta ute eller annat som familjen föredrar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder