Middagsfrid

Middagsfrid är de som var först med hemlevererade matkassar. Med vår rabattkod får 40%  (gäller from 31/10-2019) extra rabatt på befintligt prova på pris. Detta är alltså ett unikt pris via Matkasseguiden. Köp din första kasse från 357 kr!

MatkassePortionerRabattkodPris - Kampanjpris
Middagsfrid logoOriginalkassen- 5 dagar4MG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >945 - 567Beställ här
Middagsfrid logoBarnkassen - 4 dagar4MG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >795 - 477Beställ här
Middagsfrid logoVegokassen - 3 dagar4
MG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >675- 405
Beställ här
Middagsfrid logoFlexitarian - 4 dagar2
MG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >595 - 357Beställ här
Middagsfrid logoLättlagade- 3 dagar4
MG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >795 - 477Beställ här
Middagsfrid logoFrukostkasse*MG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >195- 149Beställ här
Middagsfrid logoFruktkasse3-3,5 kgMG40 - aktiveras med klick på "Beställ här" >145 - 99Beställ här

Recension-Flexitarian-Middagsfrid
Barnkasse
Tre vegetariska rätter från Middagsfrid

Så här gör du för att få 40% kr extra rabatt (gäller from 31/10-2019):

  1. Gå till Middagsfrid genom att klicka här!
  2. Ange rabattkoden MG40
  3. Fyll i din adress, postnummer och postort
  4. Välj produkt och erbjudande och slutför registreringsprocessen

Bäst i Test

Middagsfrid har vunnit tester vid flera tillfällen. Bland annat har de vunnit i ett test som Aftonbladet genomfört flertalet gånger. Även 2015 blev de utsedda som testvinnare av Bäst-i-test.se.

Middagsfrids rabatt på prova på matkassen

Med Matkasseguidens unika rabattkoder köper du Middagsfrids matkassar till prova på priser från 357 kr!

Läs Matkasseguidens intervju med Kicki Theander.

Mer om MIDDAGSFRID

Vardagen är full av måsten. Någon måste lämna, någon måste hämta, någon måste vabba och någon måste jobba. Livet är vad livet är. För det mesta fantastiskt, men lika ofta hektiskt och kanske väl mycket då och då. Och till råga på allt måste någon laga middag – varje dag.

Men vardagarna måste inte vara en transportsträcka till helgen. Varje dag kan vara en till chans att sätta sig ner tillsammans och njuta av en god vällagad måltid. En riktig middag gjord på bra råvaror med kärlek i matlagningen. Då blir maten en anledning att ses. Och kanske rent utav sitta kvar en stund. Prata om dagen som varit, eller planera helgen som kommer, och inte bara slänga i sig maten innan kvällens träningar, tvättider och tråkiga måsten börjar. Det är klart att det inte går varje gång. Ibland är det enda som funkar korv, makaroner och Netflix. Och ketchup. Massor av ketchup.

En hemleverad matkasse är inte hela lösningen. Men det är en del av den. En bit på plats i det berömda livspusslet. En storhandling mindre och en större anledning att äta middag ihop. Ett steg närmare lite mer Middagsfrid, helt enkelt.

Middagsfrids VISION

Vår vision är en bättre matvärld där allt fler värderar hemlagad mat baserad på riktiga råvaror där man även tagit hänsyn till hälsa, natur och klimat. Vi brinner för den gemensamma familjemiddagen, att man samlas på kvällen och äter mat som man själv lagat från riktiga råvaror. Måltiden är en ypperlig social institution där man kan mötas och prata om hur dagen varit. Flera studier visar att måltiden är mer effektiv för barns språkutveckling än att läsa sagor för dem. Middagen är så mycket mer än bara näringen i maten.


Recension Flexitarian matkasse Middagsfrid

Charlotte ”glitzy” Josefsson, 33 år, recenserar Middagsfrids nyhet matkasse för flexitarianer 🙂

Vad tyckte Charlotte? Häng med!

Att få hem en matkasse är inte alls dumt. Man sparar tid på att planera veckans meny och att åka till mataffären. Matsvinnet minskar avsevärt i vårt hushåll i alla fall. Vi är experter på att använda hälften av alla produkter vi handlar hem. De ruttnar och de måste sen slängas. En annan uppsida är att man provar många nya rätter som man annars inte hade testat. Dessutom sparar i alla fall vi pengar på det och det är på grund av att man använder ALLT.

Utbudet på matkassar har blivit enormt. Vi alla är olika och nu mer finns en kasse för alla smaker och önskemål. Men att leta upp dessa kassar själv tar tid.

Matkasseguiden är toppen som hjälper dig att välja rätt matkasse, matkassar eller butik för att handla matvaror online. Sedan 2010 har de jämfört, recenserat och sammanställt alla matkassar och matbutiker online. En enkel och lättöverskådlig tjänst. Så skönt att slippa googla runt och söka själv.

Leverans

Man kan välja den stad man bor i och man får då upp vilka kassar som levererar till just din stad. Utöver det ser man aktuella rabatter och kampanjer, recensioner, leveransorter och mycket mer.

Omdöme

Just nu testar vi en flexitarian-kasse från Middagsfrid då vi vill börja äta mer vegetariskt och skippa rött kött men jag orkar/har inte tid att  sitta och googla och leta efter recept. Nä, här får man hem en kasse och man tvingas laga det. Det är så mycket gott. Jag har exempelvis gjort mina första kikärtsbiffar. Det som är roligt med matkassar är ju att man faktiskt tvingas laga en himla massa mat som man kanske inte annars hade testat och man blir oftast positivt överraskad. Dessutom äter vi mer grönsaker när vi har matkasse vilket jag ser som en uppsida. Då kan jag slopa ”drink your greens”.

Middagsfrid


Barnkasse Middagsfrid

 

Barnkasse

Middagsfrid vet att det är viktigt att lyssna på sina kunders önskemål och har därför tagit fram en barnkasse som innehåller 4 middagar för 4 personer där varje rätt i genomsnitt tar 30 minuter att tillaga och introduktionspriset eller prova på priset på Middagsfrid barnkasse är 545 kr och ordinarie pris är 795 kr.

De fyra middagarna som levereras innehåller klassiska smaker som barn känner igen. Till exempel kommer du finna köttbullar, fiskpinnar och stroganoff bland recepten i Middagsfrid barnkasse. Samtliga rätter är tillagade från grunden har till stor del färska, ekologiska och tillsatsfria råvaror. Du kommer med den här matkassen att laga barnmat fast på riktigt och det kommer att finnas grönsaker med som antingen serveras vid sidan om eller så göms de i goda såser. Grönsakerna är delvis färdighackade.

Att köpa matkasse har ju blivit alltmer populärt de senaste åren och självfallet är det viktigt att det är hälsosam och god mat. För de familjer som har barn så är det också bra för familjefriden om barnen uppskattar maten som serveras. Den här barnkassen är ett bra sätt att servera barnens klassiker på ett sätt som gör att de får smaka på sina favoriträtter när de är tillagade från grunden vilket bör ge barnen en bättre förutsättning att också vilja testa nya och mer vuxna maträtter framöver. Linas Matkasse som också levererar matkassar har under en tid erbjudit barnmatkasse . Då intresset för barnmatkasse ökar är det mycket positivt att fler aktörer har sett det här så att utbudet för konsumenten ökar.

Exempelmeny:

1. Lurig lax med grönprickig sås

2. Kärleksfrikadeller

3. Söt kyckling med glada grönsaker

4. Tacorullar med Gucamole

4 middagar för 4 personer

Barnkasse – Grönsaker vid sidan om eller gömda i goda såser

 

Tre vegetariska rätter från Middagsfrid

Det är inte längre kontroversiellt att vara vegetarian.

Vissa basvaror är det bra att ha hemma när råvarorna dyker upp hemma vid din dörr. Det som behövs för den här specifika veckan är: ris, curry, spiskummin, smör, olivolja, neutral olja, vitvinsvinäger, vitlök, bakplåtspapper och tomatpuré.

3 rätter med Vegokassen

  1. DAG 1 – SICILIANSK PASTA MED GRILLAD ZUCCHINI & OLIVER
  2. DAG 2 – INDISK KIKÄRTSGRYTA MED SOCKERÄRTOR & KALL YOGHURT
  3. DAG 3 – SPANSK SPENAT- & PAPRIKATORTILLA MED OLIVHUMMUS

DAG 1 – SICILIANSK PASTA MED GRILLAD ZUCCHINI & OLIVER

SICILIANSK PASTA MED GRILLAD ZUCCHINI & OLIVER

1. Sätt ugnen på 225°. Koka upp 3 liter vatten i en kastrull (till pastan).

2. Mandelmix (stavmixer + mixerbunke): Halvera, kärna ur och finhacka 1/2 röd chili. Mixa Chilin, 1 fp tinad basilika (35g) och 1 påse hackad sötmandel (60g) med en stavmixer i mixerbunken. Tilsätt 3/4 dl olivolja, 2 vitlöksklyftor, 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Mixa tills allt blandats och blivit till en grynig massa.

råvaror pastastavmixer innanStavmixer klart

3. Grillad zucchini (bunke + plåt med bakplåtspapper): Blanda 1 1/2 msk olivolja, 1 pressad vitlöksklyfta, 1/2 tsk salt och 1 krm svartpeppar i bunken. Hyvla 2 zucchini med en osthyvel på längden. Blanda ner zucchinin med vitlöksoljan i bunken. Lägg zucchinin på plåten med bakplåtspapper. Stek högt upp i ugnen i ca 8 minuter.

4. Grovriv 1/2 bit Grana padanoost (100 g). Halvera 2/5 tråg körsbärskvisttomater (200 g).

5. Koka 1 tråg färsk pasta (600 g).

6. Blanda den nykokta pastan med mandelmixen de halverade körsbärstomaterna och den rivna osten. Servera med den grillade zucchinin och 1/2 burk avrunna kalamonoliver (145 g).

SICILIANSK PASTA MED GRILLAD ZUCCHINI & OLIVER

DAG 2 – INDISK KIKÄRTSGRYTA MED SOCKERÄRTOR & KALL YOGHURT

INDISK KIKÄRTSGRYTA MED SOCKERÄRTOR & KALL YOGHURTråvaror indisk gryta

1. Koka valfritt ris till 4 personer

2. Grönsaker (bunke): Hacka 250 g rödlök (2-3 st). Skala och skär 250 g morätter (2-3 st) i 5 mm tunna sltantar. Lägg löken och morötterna i bunken.

3. Indisk gryta (gryta): Hetta upp 2 msk neutral olja i grytan och fräs rödlöken, morötterna, 2 fp avrunna kikärtor (780 g), 1/2 dl tomatpuré, 2 pressade vitlöksklyftor, 1 msk pepparkakskrydda, 1 msk curry och 1 tsk salt på medelhög värme i ca 5 min.

4. Tillsätt 1 burk kokosmjölk (400 ml) och 1 flaska passerade tomater (400 ml) i pannan och låt puttra på medelvärde i ca 10 min.

5. Halvera 1/5 tråg körsbärskvisttomater (100 g). Skär 1 tråg sockerärtor (150 g) i 3 delar på bredden. Vänd ner sockerärtorna och körsbärstomaterna i pannan. Låt allt bli varmt, ca 1 min. gröntgrönt i grytaINDISK KIKÄRTSGRYTA MED SOCKERÄRTOR & KALL YOGHURT

6. Servera grytan med riset och 2 dl matyoghurt.

DAG 3 – SPANSK SPENAT- & PAPRIKATORTILLA MED OLIVHUMMUS

SPANSK SPENAT- & PAPRIKATORTILLA MED OLIVHUMMUS

1. Sätt ugnen på 225 grader. Smör en springform med 1 tsk smör.

2. Grönsaker (traktörpanna): Skär 250 g rödlök (2-3 st) i tunna halvmånar. skala och skär 1 bakbpotatis i 1 cm stora tärningar. Smält 1 msk smör i traktörpannan och fräs löken och potatisen på medelhög värme i ca 5 min. Tilsätt 1/2 tsk salt.

råvaror paj

3. Äggblandning (bunke): Grovriv 1/2 bit grana padanoost (100 g). Vispa ihop 12 ägg, 1/2 dl vatten, osten, 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar i bunken.

4. Sila av 1 burk grillad paprika )290 g) (spara oljan). Skölj 1 påse babyspenat (70 g). Vänd ner paprikan och spenaten i pannan och fräs ytterligare 2 minuter. Fördela grönsakerna i springformen och häll på äggblandningen. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 minuter.

paj 1paj 2paj 3paj 4paj 5

5. Olivhummus (stavmixer + mixerbunke + skål) Skölj 1 burk svarta bönor (285 g) och mixa dem med 1/2 burk avrunna kalamonoliver (145 g), 1/2 msk vitvinsvinäger, 1 vitlöksklyfta, 1/2 dl olivolja, 1/2 tsk spiskummin och 1 krm svartpeppar i mixerbunken med en stavmixer. Lägg bön- och olivhummusen i skålen.

6. Sallad (skål): Bryt sönder 1 romansallad. Skala och grovriv 250 g morätter (2-3 st). Halvera 2/5 tråg körsbärskvisttomater (200 g). Blanda grönsakerna i skålen och tillsätt 2 msk av oljan från paprikaburken, 1 msk vitvinsvinäger, 2 krm salt och 1 krm svartpeppar.

Paj klar

7. Servera tortillan med salladen och bön- & olivhummusen.

Tortillan

 

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder