Middagsfrids matkasse recenseras och får omdöme av skribent

Matkasseguiden.se är både glada och stolta över att Jonas, meriterad och erfaren journalist, tillsammans med familj har testat Middagsfrids matkasse under en vecka. Summa summarum har familjen varit nöjda och imponerade över kvalitén på många av delarna som konceptet matkasse innehåller. Här kommer deras recension och omdöme.

Leverans:

Hem till dörren söndagkväll mellan 17-22. Vi var iväg på barnkalas men två stycken matkassar stod utanför dörren när vi kom hem.

+ Smidigt. Kommer enligt avtalad tid.

– Ingenting.

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

 Råvaror:

28 råvaror, varav minst 7 var ekologiska. Fräsch och väl förpackade, mest från kända varumärken.

+ Fräscha, och bra med ekologiska produkter.

– Om något så är det att alla ingredienser inte levereras. Men visst, de flesta har väl vitvinsvinäger, cayennepeppar, ströbröd etc hemma.

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

 Menyblad:

Fyra sidor, som inleds med den obligatoriska personliga krönikan som så många köra-hem-mat-företag använder sig av. Den här gången av vd:n och grundaren Kicki Theander. Därutöver har menybladet en innehållsförteckning över vilka råvaror som ingick i veckans kasse, samt vilka råvaror som du själv måste bistå med från ditt eget kök. Utöver det innehåller menybladet fem recept, samt en i våra ögon onödig möjlighet att betygsätta de enskilda recepten.

+ Tydligt och lättöverskådligt. Recepten beskrivs i tydliga steg som är enkla att följa.

– Saknar tidsangivelser som på ett ungefär säger hur lång tid maten tar att laga. Veckan är lättare att planera om man vet vilken rätt som väntas ta 20 minuter och vilken som väntas ta 60 minuter.

 Maträtter:

Kolja i tomat och äggsås

En av veckans två fiskrätter. Receptet sa att det skulle vara kolja men leveransen innehöll torsk. Ingen större smakskillnad så det spelar ingen roll. Receptet rekommenderar ris/gryn, men smakar nog minst lika bra med potatis till. Lättlagat och välsmakande.

Betyg: 3

 Lax- och fänkålspasta.

Veckans andra fiskrätt. God, smakrik lax med en bra sälta. Fräscha grönsaker, om än att dillen inte håller särskilt länge så de båda rätterna som innehåller dill (Kolja i tomat och äggsås samt lax- och fänkålspasta) bör tillagas efter varandra. Överlag är det viktigt att planera matlagningsveckan i förväg av just den anledningen. Rätten är i alla fall lättlagad och går hyfsat snabbt att svänga ihop. En välsmakande vardagsrätt.

Betyg: 4

 Frasig kyckling med fetaostbulgur

Veckans kycklingrätt. Receptet var tydligt och lätt att följa, om än att rekommendationen 1,5 tesked salt till bulguren kändes lite väl kraftig (tryckfelnisse?). Just bulguren var en positiv överraskning. Tillagades med lök, kryddor och krossade tomater och blandades ut med smakrik, ekologisk fetaost.   Väldigt bra! Kycklingen (fin råvara!) blandades med potatismjöl och kryddor och stektes sedan för en krispig yta. Ett smart tillaggningssätt som man kan ta med sig till andra rätter med kycklingfilé.

Betyg: 5

 Blomkålssopppa med baconströssel

Veckans soppa. Hyfsat enkel soppa att tillaga, med väldigt gott baconströssel (bacon och purjolök!). I kassen ingick ett paket ekologiskt knäckebröd med sesamfrön som smakade riktigt bra, och som dessutom räckte till mer än bara en middag. Boursin-osten som hörde till knäckebrödet var en trevlig överraskning det med. Enda funderingen är att receptet inte specificerar vilken smak det ska vara på buljongtärningen men… ja, de allra flesta förstår nog att grönsaksbuljong är att föredra.

Betyg: 4

 Köttfärslimpa med ugnsgrönsaker

Klassisk köttfärslimpa, men med rostad potatis och rostade grönsaker istället för den vanliga gräddsåsen. Dessutom fungerar en snabb yoghurtsås (matlagningsyoghurt med oregano) som bra tillbehör. Lätt att laga, men samtidigt veckans tråkigaste rätt.

Betyg: 3

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Pris:

Klicka här för att läsa om och beställa Middagsfrids aktuella erbjudanden!

De ordinarie priserna för 5-dagarskassen är 875:- (900:- för söndagsleveranser) och för 3-dagarskassen 650:- (675:- för söndagsleveranser). Det är dessa priser som Jonas har utgått från när han har skrivit recensionen.

Slutsats:

Vi är en familj på två vuxna och en tio månader gammal bebis. Maträtterna räckte med andra ord till såväl middag som lunch dagen efter. Recepten var lättlagade, och maträtterna goda (det tyckte också vår bebis som fick smaka osaltade varianter).

Det positiva med en matkasse av det här slaget där allting ingår är att man för ovanlighetens skull faktiskt följer något som liknar tallriksmodellen. Utöver kött/fisk/kyckling och potatis/pasta/ris innehåller recepten lättlagade varianter på sallad och grönsaker vilket man annars lätt hoppar över. Variationen som kommer med olika recept gör det också roligare att laga mat på vardagarna, men för den familj som inte sitter samlade runt middagsbordet 5 dagar i veckan kan matkassen istället bli en stressfaktor. Därför är det smart att Middagsfrid också erbjuder en 3-dagarskasse.

Överlag är vi imponerade av Middagsfrids kassar. Bra kvalitet på råvarorna och enkla recept (om än att ett par av dom tog lite väl lång tid att slänga ihop om man snabbt vill ha vardagsmat på bordet). Med tjockare plånbok, eller mer barn i hemmet och ännu mera stress på vardagarna, skulle vi definitivt kunna tänka oss att prenumerera regelbundet på Middagsfrid.

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder