Middagsglädje

Som man hör på namnet är Middagsglädjes vision att skänka glädje och inspiration när det kommer till matlagningen. Med spännande recept och fräscha råvaror hoppas kocken Karl-Johan Hegborn kunna bidra med just detta. Alla maträtter provlagas och avsmakas i Middagsglädjes kök för att se till att varje veckomeny är precis så perfekt som den ska vara. Middagarna innehåller många närproducerade och ekologiska råvaror samtidigt som halvfabrikat och onödiga tillsatser undviks i största möjliga mån. Middagsglädjes matkassar levereras idag till de flesta delar av Stockholm. På hemsidan kan ni testa om de har möjlighet att leverera till ert postnummer. Alla matkassar levereras i konstant kylkedja för att råvarorna ska hålla sig färska och fräscha tills de hamnar i kundens kyl.

Mer om Middagsglädje

Middagsglädjes matkasse finns i två olika storlekar för att passa både mindre och lite större hushåll. Den lilla matkassen är perfekt för paret eller vännerna som delar lägenhet. Den här matkassen ger middagar till två personer i fem dagar. Är man ensam i hushållet får man alltså med denna matkasse både middag och lunchlåda. Den större matkassen räcker till fyra personers middagar, också under fem dagar. I den stora kassen är recepten anpassade för två vuxna och två barn upp till max 15 års ålder.

För att skapa inspiration och utmaning men samtidigt spara kunderna tid har Karl-Johan Hegborn valt att låta varje veckomeny bestå av recept i tre olika svårighetsgrader. Två av recepten är lite enklare och tar mellan 20 och 30 minuter att tillaga. De enkla recepten är självklart fortfarande smakrika och nyttiga men med färre steg och ingredienser. Två av recepten klassas som medelsvåra och har en tillagningstid på cirka 30-40 minuter. Dessa recept kan till exempel innehålla lite mer spännande kryddor och råvaror som ska ge hela familjen en festligare och mer lyxig smakupplevelse. Ett av recepten klassas som ett riktigt njutningsrecept och passar kanske allra bäst på till exempel fredagen eller lördagen när man verkligen vill unna familjen något extra. Detta recept tar lite längre tid och tanken är att familjen ska kunna umgås och inspireras tillsammans i köket för att sedan avnjuta en härligt lyxig middag. Till njutningsreceptet kommer dessutom tips på passande öl och viner.

Som kund hos Middagsglädje kan man när som helst säga upp eller pausa sitt medlemskap. Detta är perfekt om man till exempel ska resa bort eller om man helt enkelt blivit så inspirerad att man vill planera alla veckans maträtter själv.