Middagsmaten

Middagsmaten.se är inte längre en aktiv matkasseleverantör.

Middagsmaten är företaget som förenklar vardagen för familjer i västra Sverige, närmare bestämt Göteborg med omnejd som Mölndal, Kungsbacka, Landvetter och flera andra orter i närheten. Varje måndagskväll levereras en matkasse fullpackad med ingredienser och recept som är beräknade till fem middagar för fyra personer. Skulle hushållet bestå av små barn, eller enbart två vuxna, kan man ta den mat som blir över med sig till jobbet och har på så sätt löst problemet med lunchlåda.

Mer om Middagsmaten

Middagsmaten strävar efter att erbjuda mat som går under begreppet S.M.A.R.T, vilket står för ”Större andel vegetabilier, Mindre utrymme för tomma kalorier, Andelen ekologiskt ökas, Rätt kött- och grönsaksval, Transportsnålt”. Med andra ord gynnas både miljön och ens egen hälsa av den här ”smarta” maten. Skulle man vara gluten- eller laktosintolerant är det inga problem då Middagsmaten kan erbjuda en matkasse specialanpassad efter kundens behov. Matkassen levereras varje eller varannan vecka, allt efter kundens önskemål, och ska man resa bort någon eller några veckor går det bra att senast 11 dagar i förväg pausa sin prenumeration.

Middagsmaten drivs av två killar vid namn Jonas och Jonas, som båda två arbetar som butikschefer inom Hemköp. De arbetar tillsammans med hälsoutvecklare, kostrådgivare samt en psykolog för att nå målet att erbjuda mat som är snäll mot såväl miljön som vår hälsa, våra smaklökar och vår plånbok. Jonas och Jonas såg hur allt fler familjer tog till skräpmat och halvfabrikat som en följd av de stressade liv de levde, och ville erbjuda dem en enkel, prisvärd lösning så att de kan äta god, näringsrik mat men ändå få tid över till annat. Maten som man får hem är alltid av hög kvalitet, fräsch, nyttig och god. Köttet är alltid färskt och fisken är åtminstone nästan uteslutande färsk. Måltiderna är avsedda att ge familjen goda matvanor, och innehåller därför mat från alla kostcirkelns delar. Recepten varierar mellan klassiska maträtter och nya, spännande smaker.