Miljömedveten? – Köp Matkasse!

På ett år slängs ca en fjärdedel av den mat som köps. Omvandlat i pengar blir det cirka 8000kr som åker i soptunnan. Det är inte många som ställer sig och slänger tusenlappar i soptunnan däremot, så görs det indirekt när matrester förgås. Skälen till att vi slänger mat är många. För att nämna några anledningar så kan det bero på att datumet går ut, vi lockas av reklamerbjudanden eller att tidsbrist gör att vi äter ute på restaurang istället så att tidigare nämnda skäl gör sig än mer aktuella.

Miljön påverkas av många delar av vår matkonsumtion och ett sätt att slänga så lite mat som möjligt är att handla en matkasse från något av alla företag som erbjuder detta. Då levereras en råvaror hem till dig med färdiga recept. Mängden råvaror är optimerat på ett bra sätt så att mycket lite eller inget förgås. Om det är så att det blir lite pasta eller ris kvar, så kan du med fördel använda det den vecka då du inte har någon matkasseleverans. De flesta matkasseföretagen levererar nämligen matkassen varannan vecka eftersom det är det kunderna har efterfrågat. Matkassarna levereras oftast för 4 personer med 5 middagar, men det finns även matkasseföretag som levererar för 2 och 6 personer.

Den typen av mat som slängs mest är potatis, ris och pasta. Vi tenderar att slänga färdiglagad mat i större utsträckning än råvaror.

Nu finns det företag som levererar mat hem till dig i städer från Stockholm till Malmö. Se här om det går att beställa en matkasse just där du bor.

Det går nu att beställa matkassar i exempelvis Stockholm, Göteborg, Malmö, Uppsala, Linköping och Norrköping.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder