Mozzarellagratinerad fläskfilé – Torsdag vecka 10

Mozzarellagratinerad fläskfilé – Torsdag vecka 10

Dagens rätt är Mozzarellagratinerad fläskfilé Hawaii med vitlöskslungad fuzilli.

dagens rättTa fram fläskfilé, annanassalsa, vitlök, pasta, sallad och mozarrela samt värm ugnen till 250 grader.

råvarorTillagning Mozzarellagratinerad fläskfié

1. Koka pastan enligt 10/100/1000 regeln (10 g salt, 100 g pasta och 1000 ml vatten) 10 minuter utan lock.

2. Skär bort senorna på köttet och dela i lagom stora skivor/bitar.

3. Stek köpttet i smör på båda sidor tills köttet fått fin färg, salta och peppra innan, under och efter stekning

4. Sprid salsan i botten på en ugnsfast form, lägg det brynta köttet på och toppa med skivad mozzarella, salt och svartpeppar.

5. Sätt formen i ugnen tills köttet är genomstekt och osten fått fin färg, ca 15 minuter.

6. Bland den kokta pastan med finhackad vitlök och olivolja och servera med grönsalladen grovt skuren.

Henriks TipssalladFläskfilei i ugn

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.