Nasi goreng – Måndag vecka 10

Nasi goreng – Måndag vecka 10

Matkomfort levereras på söndag eftermiddag. Varorna kommer snyggt paketerat i en låda och maten ligger bra fördelat och såserna tydligt uppmärkta med dag. Måndag till torsdag. Veckans matsedel är tänkt på så sätt att varorna håller olika länge med följd att Matkomfort rekommenderar att följa den ordning de har för att säkerställa att varorna kommer att vara som bäst just den dagen den är planerad.

Leveranslådan

leveranslådan

Veckans såser

veckans såser

 Måndag Nasi goreng

Menyn för de fyra rätterna presenteras på ett överskådligt och lätt sätt. Du finner tips från Henrik för var dag för att maten ska bli så bra som möjligt. Dagens tips är att se till att krydda köttet innan, under och efter stekning. För måndagen står Nasi goreng med currykesella, strimlad Bjärekycklingfilé, äpple och champinjon på menyn. Rätten tillagas relativt snabbt och enkelt även om den här rätten är markerad med 3 st timglas vilket betyder att det är lång tilagningstid. Skalan på tillagningstiden är 1-3 där 1 är kort och 3 lång tillagningstid.

Nasi goreng

nasi goreng

Henriks Tips

Henriks tips

 Innehållsförteckning

Innehållsförteckning

Tillagning

Maten tillagas i 8 enkla steg. Så bara att ta fram strimlad kycklingfilé, ris, currykesella, äpple, schalottenlök och champinjon och sätta igång. I ena burken finns såsen och i den andra riset.

råvaror att laga till

1. Blanda riset med dubbel mängd vatten och 1 krm salt per portion, koka upp och låt sjuda under lock till all vätska absorberats, 15-20 minuter

2. Lägg kycklingen på lite hushållspapper så den för torka till

3. Skär äpple och champinjon i klyftor och tärna löken

4. Fräs grönsakerna i en rymlig traktörpanna och krydda med salt och peppar

5. Tillsätt det kokta riset och hälften av currykesellan, rör om ordentligt och smaka av med salt och svartpeppar.

6. Krydda kycklingen med salt och svartpeppar.

7. Stek kycklingen på hög värme

8. Servera riset i en stor skål, lägg kycklingen tillsammans med stekskyn ovanpå riset och servera resten av currykesellan vid sidan av.

maten

nasi goreng

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder