Omdöme Linas Barnkasse

En av Matkasseguidens testfamiljer har testat Linas Barnkasse. Här kan du läsa om hur familjen kommenterar Linas barnkasse för vecka 47, 2012. I slutet finns receptet på familjens favoriträtt ”Kassler med söta tomater och pasta”.

I korthet så är vi mycket nöjda med råvarorna och recepten. Rätterna uppskattades av både barn och vuxna. Plus för mycket enkel beskrivning av hur maten ska tillagas.

Veckans fem rätter var:
1. Mandelgratinerad torsk
2. Köttfärslasagne med tomatsallad
3. Kunglig lövbifftacos med salsa och riven ost
4. Kassler med söta tomater och pasta
5. Senapskyckling med ris och gurkrutchkanor

Omdöme Linas Barnkasse

Linas Matkasse påminner dig via sms veckan innan att leveransen kommer och de levererade på utsatt tid på måndag eftermiddagen/kvällen utan anmärkning.

Recepten för Linas Barnkasse levereras i en häftad folder och innehåller en introduktion i form utav en översikt av resonemanget för veckans måltider. Barnkassen är ju för just barn, men Linas Matkasse arbetar för att flirta även med de vuxna så att även de ska gilla maten. Längst ner på sidan finns lite tips för hur det går att anpassa rätterna om så önskas.

Recepten bestod av 3 snabba rätter och två medel. Recepten är mycket enkelt skrivna vilket gör att det tillagningen känns okomplicerad och enkel.

Råvarorna som kom med var av tillfredställande kvalitet. Det som finns att anmärka på är att tomaterna var rätt tråkiga då de var bleka och kändes möjliga och med en mycket svag smak. Vet inte om det är specifikt för att barn ska gilla det, men det gick inte hem i vår familj där barnen i normala fall älskar tomater.

Det ska erkännas att endast 3 av de 5 rätterna tillagades så som det föreslogs. Rätterna 2-4 är de som tillagades. Där var Kassler med söta tomater positiv överraskning. Gott med söta tomater! Såsen som lätt blandades ihop till lövbiffstacosen var också överraskande god.

Då Mandelgratinerad torsk känns alldeles för mycket skolbespisning och är en rätt som ingen av föräldrarna tycker så valde vi att istället att göra sprödbakad torsk och servera med potatismos. Vi är i övrigt är stora fiskälskare, men har helt enkelt inte förstått det där med mandelgratinerad torsk och kände oss inte manade att göra ett till försök där och då.

Nedan ett exempel på hur ett recept ser ut på en av rätterna:

Kassler med söta tomater och pasta

Ingedienser: Grädde, Gul paprika, kassler, lättorkade tomater, pasta, snackpaprika, mjölk, salt, smör, svartpeppar, torkad oregano, vetemjöl, vitlöksklyfta.

1. Koka 4 portioner pasta enligt anvisning på förpackningen.
2. Skär 1 snackpaprika och 1 gul paprika i ringar och lägg upp på ett fat.
3. Strimla ca 500 g kassler och stek i en stekpanna utan fett.
4. Smält 1 msk smör i en liten kastrull. Sänk sedan värmen och vispa ner 1 ½ msk vetemjöl. När mjölet löst sig, vispa ner 2 dl mjölk, lite i taget, och 1 dl grädde.
5. Rör ner ½ burk lättorkade tomater (ej oljan), 2 krm torkad oregano och 1 krm svartpeppar. Pressa ner ½ vitlöksklyfta. Om du vill, blanda ner kasslern. Smaka eventuellt av med lite salt.
6. Servera kassler till sås, pasta och paprikaringar.

Kassler med söta tomater och pasta

 

Beställ Linas Barnkasse – Klicka här!

 

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder