Recension av Matkomfort Vrooom

Recensions-hösten här på Matkasseguiden drar igång med Matkomforts senaste middagslösning – Matkomfort Vrooom (ersätter Matkomforts klassiker BAS). Namnet ska få oss att associera till acceleration och snabbhet, god och bra middagsmat som blir klart snabbt, hoppas att Matkomforts kunder greppar ordvitsen lika snabbt som vi gjorde:-)

Vrooom är precis som Matkomforts andra menyer; kockförberedd och mycket lättlagad. Som Vrooom-kund lägger du mellan 5 och 10 minuter i köket, och du får äta god mat lagad från grunden! Ugn och spis får jobba en stund också, men den tiden kan du lägga på annat.

Matkomfort Vrooom består av fyra middagar med fyra portioner per dag. Veckomenyn innehåller däremot inga grönsaker.
Vill du veta mer om vad som serverades och hur det smakade? Häng med!

LEVERANS

Matkomforts middagslösning levereras dit du vill, i stort sätt över hela Stockholm, i vårt fall sent söndag kväll, en tid som passar bra. Alla råvaror och tillbehör ligger fint packat och allt som ska finnas med finns med. Känns lite som att öppna en ny Apple-produkt; snygg låda som innehåller.
Lådan som innehåller alla delar för middagarna den kommande veckan. Smart, effektivt och genomtänkt; var sak på sin plats, antingen i originalförpackningar eller i Matkomforts egna burkar tydligt märkta med dag och symbol för dagen. Såväl burkar som låda är av så pass bra kvalitet att de kan återanvändas.
Vänd runt veckobrevet från Henrik och vik ihop veckan triangel – som ställs i köket och beskriver veckans middagar, dag för dag, rätt för rätt.

Ändringar och leveranstider kan du smidigt göra själv via Min sida på Matkomfort.se.

+ Smidigt. Som kund informeras vi på SMS om både leveranstid och eventuella avvikelser.
– Ingenting.

RÅVAROR

Linser kommer förkokade, såser och grytbaser lika så. Som vanligt är det kända och bra varumärken som står bakom råvarorna denna vecka.

+Fräscht, bra packat och allt som behövs är med. Samtliga maträtter känns färska och bra veckan igenom.
–För oss som försöker minska snabba kolhydrater får vi göra en del egna tolkningar, vilket i och för sig funkar bra.

VECKANS MIDDAGAR

Måndag – Ugnsbakad torsktail med hollandaisås och kokt potatis

Krav-potiatis och riktigt god hollandaisås. Klassiskt och gott. Vi har inte provat styckdetaljen torsktail ännu och den som gillar torsk kommer inte att bli besviken. Vi körde en klassisk middagssallad till. Veckans näst bästa rätt!

Betyg: 4

img_3740

Tisdag – Brässerad kycklingfilé med syrlig tomatsås och basmatiris

Delar av familjen är inte så förtjusta i syrliga smaker och i det här fallet inte så förtjusta i tomatsås heller. Eftersom det har varit relativt mycket ris på det senare ersätter vi riset med matvete som funkar bra. Kycklingen är god och gillar man tomatsås är anrättningen en bra vardagsmiddag.  Med facit i handen borde vi följt Matkomforts tips att servera rostad spetspaprika med feta till. Något vi inte gjorde.

Betyg: 3

img_3733

Onsdag – Svampsoppa med bacon och linser

Veckans höjdare! Mustig och rik svampsoppa. Vi behövde bara steka baconet. Henrik på Matkomfort tipsar om att göra en egen bruschetta till  – något som inte behövs enligt oss. De förkokta linserna från ZETAs är överraskande goda och mättande. En rätt vi hoppas kommer tillbaka!

Betyg: 5

img_3727

Torsdag – Ört- och crèmefraichebakad fläskkotlett med syrlig couscous

Som de andra rätterna går det snabbt att förbereda och laga. Bara ugnen har nått sin värme, när det gäller de ugn-lagade rätterna. Såsen är god och precis som kycklingrätten är dagens middag en bra vardagsmiddag. Att krydda upp couscous med smör och citron är oväntat gott och något vi tar vidare till egen matlagning.

Betyg: 4-

img_3752

PRIS

Klicka här för Matkomforts aktuella erbjudande och priser!

 MatkassePortionerRabattkodPris - Kampanjpris 
MatKomforts logotypPremium, 4 dagar4Matkasseguiden1375 kr - 1225 kr*Beställ här
MatKomforts logotypVego Premium, 3 dagar4Matkasseguiden1055 kr - 905 kr*Beställ här
MatKomforts logotypVrooom, 4 dagar4Matkasseguiden980 kr - 830 kr*Beställ här
MatKomforts logotypFamiljefavoriter, 4 dagar4Matkasseguiden1170 kr - 1020 kr*Beställ här
MatKomforts logotypSthlmslådan, 3 dagar4Matkasseguiden1255 kr - 1105 kr*Beställ här

SLUTSATS

Middagarna är väl tilltagna och mycket väl förberedda vilket gör att det är enkelt att tillreda dem. Det känns också enkelt att förändra och, om man vill, ändra och göra egna tolkningar. För den som vill ha en snabb och enkel matlagning och ändå stödhandlar kan Vrooom vara en riktig höjdare. Även om vi såklart, ”suktar” efter Matkomforts premium-lösning som inkluderar alles, dvs även grönsaker och så vidare.

img_3735

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *