Recension av Matkomfort Vrooom

Recensions-hösten här på Matkasseguiden drar igång med Matkomforts senaste middagslösning – Matkomfort Vrooom (ersätter Matkomforts klassiker BAS). Namnet ska få oss att associera till acceleration och snabbhet, god och bra middagsmat som blir klart snabbt, hoppas att Matkomforts kunder greppar ordvitsen lika snabbt som vi gjorde:-)

Vrooom är precis som Matkomforts andra menyer; kockförberedd och mycket lättlagad. Som Vrooom-kund lägger du mellan 5 och 10 minuter i köket, och du får äta god mat lagad från grunden! Ugn och spis får jobba en stund också, men den tiden kan du lägga på annat.

Matkomfort Vrooom består av fyra middagar med fyra portioner per dag. Veckomenyn innehåller däremot inga grönsaker.
Vill du veta mer om vad som serverades och hur det smakade? Häng med!

Matkomfort Leverans

Matkomforts middagslösning levereras dit du vill, i stort sätt över hela Stockholm, i vårt fall sent söndag kväll, en tid som passar bra. Alla råvaror och tillbehör ligger fint packat och allt som ska finnas med finns med. Känns lite som att öppna en ny Apple-produkt; snygg låda som innehåller.
Lådan som innehåller alla delar för middagarna den kommande veckan. Smart, effektivt och genomtänkt; var sak på sin plats, antingen i originalförpackningar eller i Matkomforts egna burkar tydligt märkta med dag och symbol för dagen. Såväl burkar som låda är av så pass bra kvalitet att de kan återanvändas.
Vänd runt veckobrevet från Henrik och vik ihop veckan triangel – som ställs i köket och beskriver veckans middagar, dag för dag, rätt för rätt.

Ändringar och leveranstider kan du smidigt göra själv via Min sida på Matkomfort.se.

+ Smidigt. Som kund informeras vi på SMS om både leveranstid och eventuella avvikelser.
– Ingenting.

Råvaror

Linser kommer förkokade, såser och grytbaser lika så. Som vanligt är det kända och bra varumärken som står bakom råvarorna denna vecka.

+Fräscht, bra packat och allt som behövs är med. Samtliga maträtter känns färska och bra veckan igenom.
–För oss som försöker minska snabba kolhydrater får vi göra en del egna tolkningar, vilket i och för sig funkar bra.

Matkomfort Vrooom Veckans Meny

Måndag – Ugnsbakad torsktail med hollandaisås och kokt potatis

Krav-potiatis och riktigt god hollandaisås. Klassiskt och gott. Vi har inte provat styckdetaljen torsktail ännu och den som gillar torsk kommer inte att bli besviken. Vi körde en klassisk middagssallad till. Veckans näst bästa rätt!

Betyg: 4

img_3740

Tisdag – Brässerad kycklingfilé med syrlig tomatsås och basmatiris

Delar av familjen är inte så förtjusta i syrliga smaker och i det här fallet inte så förtjusta i tomatsås heller. Eftersom det har varit relativt mycket ris på det senare ersätter vi riset med matvete som funkar bra. Kycklingen är god och gillar man tomatsås är anrättningen en bra vardagsmiddag. Med facit i handen borde vi följt Matkomforts tips att servera rostad spetspaprika med feta till. Något vi inte gjorde.

Betyg: 3

img_3733

Onsdag – Svampsoppa med bacon och linser

Veckans höjdare! Mustig och rik svampsoppa. Vi behövde bara steka baconet. Henrik på Matkomfort tipsar om att göra en egen bruschetta till – något som inte behövs enligt oss. De förkokta linserna från ZETAs är överraskande goda och mättande. En rätt vi hoppas kommer tillbaka!

Betyg: 5

img_3727

Torsdag – Ört- och crèmefraichebakad fläskkotlett med syrlig couscous

Som de andra rätterna går det snabbt att förbereda och laga. Bara ugnen har nått sin värme, när det gäller de ugn-lagade rätterna. Såsen är god och precis som kycklingrätten är dagens middag en bra vardagsmiddag. Att krydda upp couscous med smör och citron är oväntat gott och något vi tar vidare till egen matlagning.

Betyg: 4-

img_3752

Matkomfort Vrooom Pris

Klicka här för Matkomforts aktuella erbjudande och priser!

Slutsats

Middagarna är väl tilltagna och mycket väl förberedda vilket gör att det är enkelt att tillreda dem. Det känns också enkelt att förändra och, om man vill, ändra och göra egna tolkningar. För den som vill ha en snabb och enkel matlagning och ändå stödhandlar kan Vrooom vara en riktig höjdare. Även om vi såklart, ”suktar” efter Matkomforts premium-lösning som inkluderar alles, dvs även grönsaker och så vidare.

img_3735

Markomfort Vrooom Erbjudande

När du beställer Matkomfort Vrooom gör du det eftersom att du är en person som värderar din tid och hellre spenderar den med familj, vänner och bekanta – istället för framför spisen. Bland oss som prioriterar annat över att stå och laga mat är det därför också många som inte vill spendera våra surt förvärvade pengar på en massa onödigt ”fluff” och när vi väljer våra produkter görs det med omsorg för att säkerställa att allting går rätt till och att pengarna räcker så länge som möjligt.

Oavsett om du väljer Premiumkassen, Vego Premium, snabb-paketet Vrooom, de utvalda Familjefavoriterna eller Sthlmslådan så ger Matkomfort dig, i samarbete med Matkasseguiden, hela 150 kronors rabatt på dina första fyra matkassar. Detta innebär därför att du vid köp av en Premiumkasse betalar 1 225 kronor per vecka, istället för 1 375 kronor, eller 905 kronor, istället för 1 055 kronor – för Vego Premium.

Rabattkod Matkomfort Vrooom

Matkomfort skapade sin matkasse Vrooom för att hjälpa svenska familjer att få mat på middagsbordet snabbt, enkelt och utan en massa krångel. Därför levereras allting som du och din familj behöver direkt hem till dörren och allt ni egentligen behöver göra är att vika ut receptkortet och börja slänga ihop maten på några minuter.

På samma vis ville vi på Matkasseguiden göra det enkelt för dig som kund att ta del av vårt erbjudande och få chansen att prova på ett liv med krångelfria middagar hemma i köket – utan att det ska kännas jobbigt eller komplicerat.

Därför har vi tagit fram en rabattkod till dig som kund som du får ange vid utcheckningen på Matkomforts sida och får då i kassan rabatten tillämpad på din beställning. Rabatten, som vi tidigare nämnt, gäller för de första fyra veckorna efter att du registrerat dig, varpå din matkasseprenumeration löper på i vanlig ordning, till ordinarie pris igen.

Matkomfort matkasse erbjudande

För att ta del av vårt erbjudande kan du börja med att ta en titt i den prislista som finns ovan, eller helt enkelt titta in direkt på Matkomforts erbjudandesida där även allting går att granska. Bland dessa erbjudanden hittar du samtliga av de som nämnts tidigare och du kan sedan klicka dig vidare till Matkomforts hemsida för beställning.

När du tagit dig fram till deras sida kommer du att få granska de olika matkassar som Matkomfort erbjuder och för att ge dig en bättre uppfattning om vad som finns att välja mellan – utöver vårt fokus i denna artikel, Vrooom – så kommer vi nedan att kort sammanfatta de olika alternativ som finns.

Matkomfort Familjefavoriterna

Vi ska börja med Familjefavoriterna som huvudsakligen bygger på en rullande sju-veckomeny med främst fågel, korv, fläsk eller nötkött. Ibland hälsar även fisken på och i paketet finner du även tillhörande grönsaker och såser för antingen fyra eller åtta personer.

 • Passar hela familjen – recept med smaker för både vuxna och barn.
 • Säkra kort – när du inte vill behöva oroa dig för middagsstunden och hellre bjuder familjen på enkla smaker utan allt för mycket nymodighet.

Matkomfort Sthmslådan

När det sen kommer till Sthlmslådan riktar den främst in sig på de som inte vill äta rött kött och kassen innehåller därför istället bara fågel, fisk och vegetariska rätter. Beställ hem för 1–6 personer och få middag på bordet tre dagar i veckan.

 • Inget rött kött – men alltid vegetariskt på menyn
 • Tre kompletta middagar med stor variation – välj mellan 1–6 portioner/dag.

Matkomfort Premiumkassen

Premiumkassen är för den som inte bara vill ha mer – men som vill ha ALLT. Här får du fågel, fisk, kött och mittemellan – vegetariskt och middag för 1–6 personer.

 • Kassen för den som vill ha allt och utan kompromisser
 • Middag fyra dagar i veckan och möjligheten att beställa till extra protein.

Matkomfort Vego Premium

Vego Premium är – som namnet antyder – Matkomforts hel-vegetariska alternativ. Här får du lakto-ovo-vegetariska rätter med närodlade eller ekologiska grönsaker, samt Matkomforts egna hemlagade såser.

 • Inget kött – vegetariskt med inslag av mejeri- och äggprodukter
 • Välj middag för 2, 4 eller 6 personer.

Matkomfort Vrooom

Sist, men inte minst då, kommer vi till Vrooom som vi även valt att ha som fokus i denna artikel. Vi har redan nämnt en hel del om kassen så istället för att upprepa oss allt för mycket tar vi istället och kort sammanfattar vad som ingår i denna och vad du kan förvänta dig ”i posten”.

 • Snabbast – riktar främst in sig på att skapa snabba och enkla måltider
 • Billigast – med anledning av ovan har grönsakerna slopats och därmed även priset. Köp till och laga grönsakerna själv och få precis de som ni vill ha eller spar tiden och pengarna utan.
 • Mat till hela familjen – Släng enkelt ihop måltider åt din partner och barn eller gäster och få middagen på bordet för fyra eller åtta personer, med noggrant beräknade ingredienser – hemskickade till dörren.
 • Beställ mer protein – behöver du lite extra kött, fisk eller bönor? Inga problem med Vrooom, bara att beställa till extra!

Prova på olika kassar

En av de främsta fördelar som kommer med en matkasse från Matkomfort är den omedelbara variation som erbjuds. Tack vare företagets breda utbud av matkassar och menyer behöver du därför inte oroa dig för att det ”blir för mycket av detsamma” och varje vecka skickas du en ny meny med spännande recept.

Vill du sedan prova på någon annan typ av mat – kanske är du sugen på vego ena veckan men behöver lite mer tid veckan därpå, för att hinna med alla kvällsaktiviteter och nödvändigheter – är det superenkelt att göra så. Du loggar snabbt in på ditt konto och kan där ändra din prenumeration för att få en ny spännande kasse skickad direkt hem till dörren.

Dra därför nytta av ditt erbjudande och prova på så många olika kassar som möjligt. När du hittar en som du gillar så kanske den får stanna längre och i annat fall kan du enkelt säga upp ditt abonnemang när som helst – utan uppsägningstid.

Kan jag beställa Matkomfort till min adress?

Att prenumerera på matkasse blir allt mer vanligt i Sverige och runt om i världen. Den ständigt hektiska vardagen och behov av mer fritid är det som lockar och med pandemins framfart har även efterfrågan för mer heltäckande hushållstjänster ökat.

Till följd av detta utökas ständigt de leveransområden som matkassar likt Matkomfort kan erbjuda sina tjänster till och det börjar sakta med säkert bli mer och mer tillgängligt runt om i landet. Matkomfort själva har till exempel alldeles nyligen utökat sitt egna leveransområde och kan därför sedan den 17 januari numera även att leverera sina matkassar till Jönköping, Växjö, Kalmar, Blekige och Skåne.

Lägger man de på listan över tidigare tillgodosedda områden så kan man ganska snabbt se att stora delar av vårt land numera har tillgång till deras tjänster och för de övriga områdena går det sen även i vissa fall att beställa matkasse för upphämtning.

Du kan se mer gällande Matkomforts leveransområden samt leta upp en upphämtningsplats nära dig genom att besöka deras hemsida.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder