Mamman, entreprenören och bloggaren Johanna recenserar barnvänlig matkasse

Idag välkomnar Matkasseguiden.se Johanna Engerberg som gästrecensent! Hon beskriver en vecka med Gomiddag nedan;

Har ni någon gång upplevt att det är svårt att få ihop tiden som småbarnsförälder? När jag startade igång mitt egna bolag, blev livet som ensamstående mamma ännu mer beroende utav rutiner och planering. Vad jag än lagade för mat, så skrek min 2,5 åriga dotter efter pasta, köttbullar, potatismos och fiskbullar. Inombords fanns det ett ständigt dåligt samvete, hur stod det till med den näring min dotter fick i sig?

Bild på innehållet i Gomiddags barnvänliga matkasse

GÅ TILL MATKASSEGUIDEN.SE TOPPLISTA

Jag skriver en välläst mammablogg och ett av de mest lästa blogginläggen var när jag skrev om snabbmaten vi föräldrar snabbt slänger ihop till våra barn. Hur påverkar vårt hektiska samhälle våra barns matvanor? Gomiddag uppmärksammade inlägget och en ny värld öppnade sig framför mina fötter. En matkasse anpassad för barn, men med goda rätter och smaker som passar oss vuxna. Barnsligt gott blev räddningen!

4 mars 2012 skrev jag i bloggen: Olivia somnade prick 18.55, prick 19.00 anlände min första matkasse. Hur skönt är det inte med leverans av mat, där recepten är uträknade av en dietist. Det betyder att jag & Olivia nu kommer få i oss den näring vi behöver, vi slipper gå och handla varje dag på Esplanaden (ICA affären vid oss) och jag kan fokusera på att laga riktig mat. Tiden vi annars skulle lagt i mataffären, kan vi nu ägna åt att laga mat tillsammans och umgås. Så här såg leveransen ut, jag valde Barnsligt Gott denna vecka. Att laga barnsligt gott, känns som ett säkert kort när man har barn. Saskia som är dietist på gomiddag.nu, har själv två barn och ett tredje på väg.

Bilder på en veckas middagar från Godmiddags matkasse

MENY

(alla rätter lagas, så ingen snabbmat när det gäller Pyttipanna & Fiskburgarna)

  • Måndag: Fannys finfina Fiskburgare m klyftpotatis
  • Tisdag: Felicias fantastiska Fläskfiléspett m basmatiris
  • Onsdag: Annas aptitliga Apelsinkyckling m basmatiris
  • Torsdag: Loves lyxiga Lady och Lufsenpasta
  • Fredag: Pelles perfekta Pytt i panna

Sedan vi började med barnsligt gott så har min dotter Olivia börjat äta helt annan mat. Helt plötsligt äter hon fisk, kött, såser osv. Maten har blivit en höjdpunkt i vårt hem och vi har kul när vi gör den tillsammans. I dagens samhälle kan man inte göra allt, man kan inte klara av att vara helt perfekt. Karriär och familjelivet är viktiga faktorer för familjer, men jag vill framförallt skapa tid tillsammans med min dotter, matkasse skapar tid! Bra råvaror ligger till grunden för dessa goda recept. Kostar 820-1125:- per leverans.

GÅ TILL MATKASSEGUIDEN.SE TOPPLISTA

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *