Recension av ICAs matkasse

Recension av ICAs matkasse

I Matkasseguiden.se’s recensionsserie är det nu dags för bloggaren Linda från bloggen Gottgrisen att berätta om sin familjs upplevelse av ICA’s matkasse.

Någonstans i periferin hade jag sett något om att ICAs matkasse skulle komma till byn, men inte blivit färdig till att sätta mig in i vad det handlade om. När min goa vän under en trevlig middag en lördag kväll berättade att de gjort slag i saken OCH att man fick 100 kronor i rabatt om man beställde senast nästa dag, då fick jag fart (smålänning!!). Söndag morgon stod jag i givakt på Maxi för att beställa en matkasse (som det visade sig att jag skulle beställa via internet).

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Förväntningarna hann byggas upp under veckorna som gick innan vi skulle få hämta vår första kasse och så äntligen blev det måndag vecka 48. Känslan av att vara ett barn på julafton infann sig när jag packade upp varorna och en lättnad spred sig i kroppen när kylskåpet var fyllt och känslan av att ”här finns mat till fem kompletta måltider” infann sig. Inga panikutryckningar när man är en bit in i matlagningen, för att det visar sig att man inte har färs till köttfärssåsen hemma och ingen stress när man kommer hem från jobbet och ska försöka tänka ut vad man ska äta till kvällsmat (stressen som ökar ytterligare när 9-årige sonen var femte minut kommer ut i köket och undrar vad vi ska äta och tar ytterligare en frukt).

Citronkotlett med kronärtskocksstomp och ärter

Citronkotlett med kronärtskocksstomp och ärter

Matlagningen har under hösten helt saknat inspiration i det här hemmet och det har varit väldigt skönt att under denna – vår första matkassevecka – precis veta vad som ska lagas och roligt att testa lite nya rätter. Jag har avslutat varje dag med att titta igenom nästa dags recept och plocka ihop det som ska användas och längtat efter att få laga mat.

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Barnen som kan vara… ganska selektiva med vad de äter, har accepterat de nya rätterna över förväntan. De har inte älskat allt som har serverats, men de har ju inte kunnat gnälla på oss. Inte vårt fel, skyll på ICA! Men det har de inte gjort. Det har istället blivit ett spännande moment mot slutet av måltiden – att i sann halv-åtta-hos-mig-anda betygsätta dagens rätt.

Vi brukar välja ekologiska alternativ när vi handlar mat och vi blev positivt överraskade över att flera av varorna i matkassen var ekologiska.

Och vi tycker att vi fick mycket mat för pengarna. Trots att vi är fem i familjen och matkassen är för fyra portioner, så har det blivit mat över till lunchlådor.

Klicka här för att komma till Matkasseguidens topplista!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder