Bloggare recenserar Tastelines matkasse

Nu inför påsk släpper Matkasseguiden.se in ytterligare en gästrecensent i gänget – Denna gång Gun Hammarstedt som driver bloggen och webbshoppen Kaksmulan! Nedan följer Guns recension av Tastelines matkasse vecka 11, 2012.

Bloggare recenserar Tastelines matkasse

Leverans:

Kassen anländer på måndag kvällen vid 20:00 tiden, det är ju lite synd att man inte kan få den i tid till måndagsmiddagen men kan förstå att det kan vara svårt att lösa.

Råvaror:

Råvarorna är fräscha och fina och innehållet stämmer helt överens med vad som skulle finnas med. Till och med en liten tre dl. mjölktetra fanns med ifall man ni inte hade det hemma. Skönt att bara kunna plocka in i kyl och frys.

Maträtter:

Lax med citronpasta

Mycket enkelt och snabbt att laga till, barnen gillade det och vi vuxna också även om rätten inte var så spännande. Skulle vilja ha mera grönsaker till men det kan man ju lätt lägga till själv.

Köttfärslimpa med potatis, ärtor och gräddsås

Även detta enkelt att laga till men kräver ju lite mera tid i ugnen (men då hinner man göra något annat). Har aldrig haft färsk rosmarin i köttfärslimpan och eftersom jag tycker det lätt ”tar över” så minskade jag mängden något men blev väldigt positivt överaskad av smaken. Gjorde potatismos till istället för vanlig kokt potatis. Det blev nästan slagsmål om sista smulorna så detta var verkligen ett populärt recept.

Gremolatakyckling med balsamrostade grönsaker

Här sa barnen NEJ tack när de såg gremolatan, citron är ingen favoritkrydda. Men jag och mannen gillade verkligen kryddningen både kyckling och grönsaker. Barnen fick teriyakisås sås till sin portion och majs och gurka istället för ugnsgrönsakerna. Jag gjorde även en kall sås på lite vitlöksost utrörd i Cream fraiche med finhackad persilja och detta var mycket gott till.

Chili sin carne med cous cous

Denna rätt har vi inte lagat ännu. Sojafärsen är ju fryst så den kan ligga i frysen ett tag och det är ju endast nya grönsaker man behöver lägga till. Ska bli spännande att se hur reaktionen från övriga familjen blir till denna rätt, d.v.s. utan vanligt kött.

Chevreostfylld fläskytterfilé med ruccolapotatis

Denna rätt var också god och lättlagad. Hade slut på matkassens potatis då den gick åt till potatismoset till köttfärslimpan, istället köpte jag till delikatesspotatis. Just ruccolapotatisen kommer jag att göra som tillbehör till många grillrätter i sommar. Köttet var väldigt gott och riktigt saftigt med en god getostfyllning. Saknade återigen lite mera grönsaker men som sagt går ju lätt att lägga till sina egna favoriter.

Pris:

De aktuella priserna för Tastelines Matkasse hittar du här – Jämför matkasse och middagslösningar.

Slutsats:

Totalt sett var allt väldigt gott och lättlagat men kanske inte så nytt och spännande som jag hade hoppats på. Det är skönt att ha middagarna färdigplanerade och allting hemma. Skulle önska lite mera grönsakstillbehör till rätterna. Prismässigt tycker jag det är helt ok pris.

En del av sakerna i kassen går ju inte åt under veckan utan man kan använda dem längre fram. Mina färska örter (persilja och rosmarin) var t.ex. jättefina och står nu i köksfönstret och används lite då och då. En annan väldigt positiv sak är Tips rutan på recept bladen. Bra tips om vilka rätter man kan laga till veckan efter, hur länge de håller sig i kylen mm samt även bra GI och gluten och veg tips.

Vi kommer absolut att köpa matkasse igen men gör gärna lite uppehåll emellan och spanar in när det är en vecka med lite roliga och lockande rätter vi vill testa. Så jag kan absolut rekommendera Tastelines matkasse.

Bloggare recenserar Tastelines matkasse

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder