Receptexempel från en matkasse nedan:
Rödspättafilé med tomat och oregano från Enkla Middagen
Tomat, oregano och oliver gör att denna fiskrätt känns italiensk!
Utrustning: en ugnssäker form, en kastrull
Tidsåtgång: ca 45 min
4 portioner
Ingredienser:
600 g rödspättafiléer
salt och peppar (h)
1 dl svarta oliver
Gratängsås:
1 pkt koncentrerad grönsaksbuljong
2½ dl matlagningsgrädde
1 msk maizena majsstärkelse (h)
3 msk chilisås (h)
1 tsk oregano (h)
salt och peppar (h)
Tillbehör:
800 g potatis, skalad
0,5 grönsallad
Tillagning:
1. Sätt ugnen på 200°.
2. Koka buljongen till såsen genom att koka 5 del vatten med den koncentrerade grönsaksbuljongen.
3. Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. (Servera gärna potatisen som pressad potatis)
4. Medans potatisen blir klar. Salta och peppra fiskfiléerna. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.
5. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under vispning. Smaka av med salt och peppar.
6. Häll såsen över fisken, strö över oliverna och tillaga i ugn ca 20 minuter.
7. Servera fiskgratängen med pressad potatis och grönsallad.