Rödspättafilé med tomat och oregano

Receptexempel från en matkasse nedan:

Rödspättafilé med tomat och oregano från Enkla Middagen

Tomat, oregano och oliver gör att denna fiskrätt känns italiensk!

Utrustning: en ugnssäker form, en kastrull

Tidsåtgång: ca 45 min

4 portioner

Ingredienser:

600 g rödspättafiléer

salt och peppar (h)

1 dl svarta oliver

Gratängsås:

1 pkt koncentrerad grönsaksbuljong

2½ dl matlagningsgrädde

1 msk maizena majsstärkelse (h)

3 msk chilisås (h)

1 tsk oregano (h)

salt och peppar (h)

Tillbehör:

800 g potatis, skalad

0,5 grönsallad

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 200°.

2. Koka buljongen till såsen genom att koka 5 del vatten med den koncentrerade grönsaksbuljongen.

3. Skala potatisen och koka mjuk i saltat vatten. (Servera gärna potatisen som pressad potatis)

4. Medans potatisen blir klar. Salta och peppra fiskfiléerna. Rulla ihop och lägg i en ugnssäker form.

5. Vispa ihop ingredienserna till såsen i en kastrull. Koka upp under vispning. Smaka av med salt och peppar.

6. Häll såsen över fisken, strö över oliverna och tillaga i ugn ca 20 minuter.

7. Servera fiskgratängen med pressad potatis och grönsallad.