Så fungerar matkassar

Det finns ett flertal företag som hjälper till att förenkla vardagens middagsbestyr. Familjer oberoende av sammansättning får hjälp med sin matlagning genom att köpa tjänsten att få råvaror levererade hem till dörren med färdiga recept som är sammansatta av utbildade kockar och näringsexperter. Detta ger dig som konsument en varierande, sund och god kost.

Så här fungerar det:

  1. Du väljer matkasseleverantör och gör en beställning på leverantörens hemsida. Vanligtvis används kort eller e-faktura som betalningsmedel.
  2. Du får en kasse med råvaror samt recept levererat hem till din dörr på Söndag eller Måndag kväll varannan vecka. Ofta så är det 5 middagar som ingår i varje kasse med 4 portioner per måltid. Det finns även de som levererar matkassar för 2 personer. Något som är väl uppskattat av hushåll med 2 personer är att när det lagas mat för 4 personer, så erbjuds ett ypperligt tillfälle för båda personerna i hushållet att ta med sig en lunchlåda dagen efter.
  3. Det skiljer sig lite från företag till företag beroende på hur lång tid leveransen gäller, men vanligast är att du signar upp dig på en prenumerationstjänst där du får en matkasse varannan vecka. Prenumerationerna har ingen bindningstid, vilket innebär att det går att avbeställa matkassen. Se till att se vad som gäller för det företag du väljer, så att du hinner avbeställa i tid om du exempelvis ska iväg på semester.

De flesta matkasseföretag levererar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Innan du beställer din kasse, så kan du se vad som gäller just där du bor. I takt med att det startas fler företag som erbjuder den här tjänsten så utökas även antalet orter där leverans av matkassar erbjuds.

Några enkla tips när du väljer matkasse:

  • Har du några specifika önskemål så som viktminskning, laktos- och glutenfria varor, så tar du reda på vilka som levererar det.
  • Ta reda på om det finns någon matkasse som levererar där du bor. De flesta matkasseföretag har en tjänst där du slår in ditt postnummer och på så sätt enkelt får reda på om de levererar där du bor. Finns matkassen där jag bor?
  • Tänk på att de flesta företag har bra prova på erbjudanden och att prenumerationerna är bindningsfria, så du kan utan problem testa olika matkasseleverantörer tills du hittar den som passar dig och din familj bäst.

Ett bra alternativ att börja med är Linasmatkasse.se. De är en stabil leverantör med goda maträtter och de har även ett mycket bra introduktionserbjudande. Linasmatkasse.se erbjuder den första matkassen för 499 kronor.

Beställ Linasmatkasse.se här!