Skånsk Matlycka

Skånsk Matlycka är ett matkasseföretag som erbjuder både utlämning och hemkörning av matkassar som drivs av entreprenören, lantmästaren och matfantasten Malin Malmberg. De varor som ingår i matkassarna är närproducerade i gårdar runt om i Skåne. I dagsläget är leverans möjlig till de södra delarna av Skåne.

Skånsk Matlycka

Skånsk Matlycka – Maten och råvarorna

Alla recept som tagits fram är anpassade för att framhäva det bästa i olika råvaror och är gjorda för att du ska kunna laga god mat enkelt och smidigt. Menyerna för matkassarna består främst av traditionell husmanskost, något som Skåne är välkänt för. Men det finns också inslag av moderna rätter som kan ge ny inspiration till matlagningen. En viktig aspekt för Skånsk Matlycka är att matkassen som du beställer hem ska vara tillämpbar i alla hushåll. På samma sätt som den som lever ensam ska kunna beställa hem en anpassad matkasse ska även de som är en stor familj kunna göra det.

Vill du ha mer tid i vardagen och dessutom äta mer närproducerat erbjuder Skånsk Matlycka en vardagskasse. Där finns kvalitetsråvaror producerade i Skåne och inspirerande recept för fyra dagar med allt från kött, fågel, fisk, grönsaker och rotfrukter till mejeriprodukter. Saknar du inspiration till helgmåltider att unna dig och dina nära? Då är den lite lyxigare helgmatkassen något för dig. Där komponeras närproducerade råvaror ihop till fantastiska måltider att njuta av under lediga dagar. I matkassen ingår råvaror som grönsaker, rotfrukter, kött, fisk eller fågel, mejeriprodukter, dryckesförslag, meny och recept för ett par dagar i veckan.

Vill du fylla på förråden men kvalitativa basvaror är basmatkassen ett utmärkt val med råvaror från närliggande gårdar för att få ett skafferi som inspirerar till matlagning. Denna matkasse komponeras enligt eget behov och smak.

Köpprocessen

För att beställa en matkasse från Skånsk Matglädje fyller du enkelt i ett formulär på hemsidan och specificerar vilken matkasse du önskar. Vill du beställa en basmatkasse ska även ett mejl innehållande varor och antal skickas till företaget. Efter beställningen är gjord fås detaljer om utkörning eller utlämning via mejl. Hemsidan uppdateras ständigt med information kring vecka för aktuell leverans. 

Hemsidan

På Skånsk Matlyckas hemsida kan du göra din matkassebeställning. Du kan även läsa mer om vilka kassar som erbjuds, vad de innehåller, när de levereras och hur mycket det kostar att få dem hemlevererade. Dessutom får du mer information kring företaget, såsom vilka gårdar varorna kommer ifrån, kontaktuppgifter vid frågor, vad företaget har för filosofi samt ett par ord från skaparen av företaget. Genom hemsidan kan du enkelt navigera dig till Skånsk Matlyckas olika sociala medier.

Företaget

Skånsk Matlycka startades och drivs nu av Malin Malmberg som är utbildad lantmästare och företagsekonom. I dag bor hon i Ystad och arbetar passionerat med Skånsk Matlycka och har visionen att hela tiden leverera närproducerade råvaror av högsta kvalitet till konsumenter i närområdet. För Malin är det viktigt att konsumenten vet var maten kommer ifrån och att producenterna får uppskattning för det fantastiska arbete de gör. Majoriteten av råvarorna i matkassarna från Skånsk Matlycka är producerade i södra Skåne.