Surströmmingspremiär

Den tredje torsdagen i augusti infaller alltid årets surströmmingspremiär!

Detta brukar uppmärksammas av Sveriges olika leverantörer av matkassar. Linas matkasse, Matkomfort och Middagsfrid tillhör tre av Sveriges mest etablerade och populära aktörer på den ständigt växande marknaden för matkassar och är kända för att leverera god och pålitlig mat som ofta är anpassade efter de olika årstiderna.

Eftersom vi i Sverige har fyra ganska tydliga årstider som på många sätt skiljer sig från varandra, påverkar detta även tillgången på råvaror. Det är givetvis vanligt att de stora livsmedelsföretagen importerar mycket mat utomlands vilket innebär att i stort sett alla typer av produkter finns tillgängliga året om, men i takt att vi blir allt mer miljömedvetna försöker många människor handla lokalt producerade råvaror i den mån det är möjligt. Detta innebär en mer säsongsbetonad hållning till mat och traditioner, och i detta tänk ingår så klart även den av många så efterlängtade surströmmingspremiären.

Bild på surströmmingsburk

Vad innebär en surströmmingspremiär?

Förut innebar årets surströmmingspremiär att det blev tillåtet att börja sälja surströmming i butikerna ett visst datum, eftersom myndigheterna ville förvissa sig om att fisken som såldes var tillräckligt mogen. Sedan 1998 gäller inte denna regel längre, men av tradition infaller ändå årets surströmmingspremiär den tredje torsdagen i augusti. Detta är framförallt en viktig tradition i norra Sverige, särskilt utmed Höga Kusten, där merparten av landets surströmming tillverkas.

Surströmmingspremiär köpa mat online

Under senare år har vi bland annat sett speciella matkassar från Middagsfrid med flera med trevliga tillbehör för surströmmingspremiären.

Nu för tiden kan du också välja att via till exempel Mathem, Mat.se eller Coop Online helt fritt välja vilka matvaror och vilken typ av surströmming du och din familj är sugna på till just er surströmmingsmåltid.

Förhoppningsvis kommer Middagsfrid även i år uppmärksamma surströmmingspremiären och för den som vill få lite tips på vad man ska äta till surströmmingen bör man gå in på deras hemsida och kolla runt.

 

Besök vår sida med butiker som säljer matvaror här!

Besök vår sida med de olika matkassarna här!

Mathems mat

Upp till 1 359 kr på 5 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder
Upp till 989 kr på 4 kassar!
10
Dagar
10
Timmar
10
Minuter
10
Sekunder